Öğrenciler arasında rekabeti sağlamak, başarıyı ödüllendirmek için 5 Şubat İlköğretim Okulu ilginç bir ödül sistemi uyguluyor. Okulda yapılan deneme sınavlarında başarılı olan öğrencilere istedikleri lokantada yemek ısmarlanıyor. Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Müdür Yardımcısı M. Ali Durak’ın da katıldığı ödül yemeğinde öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.


 

Niğde’de eğitimde başarıyı artırıcı iyi örnekleri önemsediklerini ve her zaman desteklediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Öğrencilerin teşvik edilmesi, klasik hediyeler dışında ödül sisteminin ortaya konulması eğitimde farklı bir uygulamadır. Öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı başarılarında etkili olan bu tür etkinlikleri önemsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.


 

Okulda yapılan deneme sınavlarında başarı gösteren öğrencileri istedikleri lokantada istedikleri yemekle ödüllendirdiğini söyleyen 7. Sınıf rehber öğretmeni Behçet Göç, bu farklı ödülün öğrencilerin motivasyonunu artırdığını söyleyerek bu tür etkinliklerin her ay düzenleneceğini de sözlerine ekledi.


 

5 Şubat İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Aleyna Daban da öğretmenleri ile yemek yemenin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, “Kendimi özel hissediyorum. Bu ödül bana önemli olduğumu hissettirdi” diye konuştu.



 



 

Editör: TE Bilişim