Geniş katılımlı Müdürler Toplantısıyla Niğde’nin eğitimi masaya yatırıldı
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, eğitimde iletişimin önemine değinerek; "Özellikle eğitimde iletişim çok önemlidir. İdaricilerin öğretmen, veli ve öğrenci ile kurduğu sağlıklı iletişim başarıya yansır” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Niğde’nin eğitim başarısını yükseltmek amacıyla düzenlediği "Geniş Katılımlı Müdürler Kurulu Toplantısı" Milli Eğitim Toplantı salonunda yapıldı.
Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser başkanlığında, Eğitim Müfettişleri Başkanı Ali Özdemir, Müdür Yardımcıları Hasan Yanık, İsmail Karacan, Şube Müdürleri Mustafa Yiğit, Hasan Metin Küçük, ilçe Milli Eğitim ve okul müdürlerinin katıldığı toplantıda 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yapılanlar ve yapılacaklar masaya yatırıldı.
Geçtiğimiz yılın değerlendirildiği ve bu eğitim yılına hazırlık açısından; okul ve kurum idarelerinin, okul ve kurumlar açılmadan yapması gereken iş ve işlemlerin, eğitim-öğretimin, inşaat-donatım, personel hizmetlerinin görüşüldüğü toplantıda, okul ve kurum müdürlerine yapılacaklar hakkında Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser tarafından bilgi verildi.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, eğitimde iletişimin önemine değinerek; "Özellikle eğitimde iletişim çok önemli bir yere sahiptir. İdaricilerin öğretmen, veli ve öğrenci ile kurduğu sağlıklı iletişim başarıya yansır” diye konuştu.
İletişimin doğru temelli ve sağlıklı ilkesine göre yapıldığında Niğde’nin eğitimde kazandığı başarıyı daha ileriye götüreceğini vurgulayan Eser, “Kişi kendine değer verilmesini ister. Değer verirseniz değerli olursunuz. Değer verdiğimiz öğretmen ve öğrenci işine daha iyi sarılır. Aynı zamanda bir idareci eleştiriye açık olmalıdır. Eleştiri de insanı geliştiren en önemli unsurdur. Gelişen insan okulunu, öğrencisini ve eğitimi geliştireceği göz önüne alındığında iletişimin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Eser, gelen ödenekler ve imkânlar ölçüsünde okulları fiziki yönden geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, yeni eğitim-öğretim yılında veli, öğretmen, öğrencilere başarılar diledi.
Toplantının son bölümünde okul idarecileri de söz alarak, eğitim-öğretimde yaşanılan sorunları bildirip, başarı için çözüm önerilerini sundu.





 
Editör: TE Bilişim