Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Prof. Dr. Nurullah Genç’in konuşmacı olarak katıldığı “Başarı Bedel İster” konulu konferans gerçekleştirildi.
Niğde Belediyesi ile İlim ve Fikir Kulübü katkılarıyla Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasına, insanların zihinlerinde soru işaretleri taşımaya mecbur olduklarını ifade ederek başlayan Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, “Biz kimiz, nereden geliyoruz, nereye gidiyoruz ve ne yapmalıyız?” sorularının herkes tarafından sorulması gerektiğini belirtti.

Bu topraklar üzerinde bugün yeni bir zihniyet dünyası inşa ederek, kavramlarımızı, kelimelerimizi, lügat anlamları içinde, anlamlarıyla, bize dahil bir şekilde yorumlamamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Nurullah Genç, “Eğer bunu başaramazsak, önümüzdeki yıllarda bu topraklarda arzu ettiğimiz yükselişi, 2071 şahlanışını gerçekleştiremeyiz” dedi.

Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmasını, “Biz Hz. Adem’den, Hz. Havva’dan türemiş insanlığın toprak medeniyeti temsilcileriyiz. Bizim medeniyetimiz tevazu medeniyetidir, kalp medeniyetidir, duygu ve merhamet medeniyetidir. Biz merhamet medeniyeti insanları olarak da, kalbin doruk noktasından yayılan insan ve dünyaya dair fikirleri, aklı ve görünen dünyayı ihmal etmeden değerlendirmek mecburiyetindeyiz” diyerek sürdürdü.

Başarının kendi dünyamızda yeniden sorgulanması, değerlendirilmesi, gençlerimize ve çocuklarımıza kazandırılması ve başarının hikayesinin bu topraklarda yeniden yazılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Nurullah Genç, “Çünkü insanlık büyük bir karanlık içinde ve bizler bu karanlık dünyada, bir ırmağın sevdalı sularından, insanlığa göz kırpan incileri çıkarmalıyız. Bunun için başarmaktan başka yolumuz yok” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmasında ayrıca, Japon halkının yaşadığı yıkıma ve yeniden ayağa kalkışına değinerek, “Onları geri bırakan şey ileriye dönük bir hayallerinin olmayışıydı ve ileriye dönük hayal kurabilenler onlara yıllarca hükmetti, ta ki Japon halkı ileriye dönük bir hayal sahibi olana kadar. Japonlar 1960 yılından bu yana bunu yapıyorlar ve gelişiyorlar. Ancak biz uzun yıllardır bunu yapamadık” değerlendirmesinde bulundu.

Hayalleri olmayanların bir geleceği olmayacağını vurgulayan ve başarılı olmak için 3T ile ifade ettiği görüşünü de katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Nurullah Genç, başarıya adım adım gitmeyi Tedric, aynı yerde saymamayı, yenilenmeyi Tecdit ve soyutlanmayı, bir işe odaklanmayı ve sadece onun yolunda ilerlemeyi Tecrit olarak açıkladı.

İnsanların başarı için bir plan ve programa sahip olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Nurullah Genç, “İnsan, hayallerini rüyalarına sokmalı ve bedel ödemeli ki başarılı olabilsin” diyerek başarının arkasındaki etkenlere değindi. Prof. Dr. Nurullah Genç, “Başarı elde etmek için vazgeçmemeliyiz, bizim yolumuz kutlu bir yol, biz karanlık için yürümüyoruz, bizler aydınlık için yürüyoruz ve asla vazgeçmeyeceğiz” dedi ve  “Ben 1979 yılında hayal ettim 1999 yılında başardım” diyerek sözlerini noktaladı.

Konferans sonunda Prof. Dr. Nurullah Genç’e, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından üniversitemiz anı tabağı, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Bahsi tarafından ise hediye takdimi yapıldı.
 

 
Editör: TE Bilişim