Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’de gerçekleştirilen ve Garanti Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, akademik personel ve öğrenciler ilgi gösterdi.Program Tolga Egemen’in biyografisinin okunmasıyla başladı.

Bankacılık alanında çalışmak isteyen öğrencilere bu alanda kendilerinden beklenen, sahip olunması gereken ve farklılık yaratacak özellikleri anlatan Tolga Egemen, başarıya giden kariyer basamakları hakkında da bilgiler verdi.

Tolga Egemen; “Başarılı insan şu an ki işini çok iyi yapandır. Hayatta sadece size verilen görevleri yapmak yetmiyor. Sadece size verilen görevi yapanlar düz çizgi üzerinde gidiyor yani işinden de olmuyor ama çok da yükselemiyor. Ne kadar çok mücadele varsa o kadar yükseğe çıkmak mümkün. Önemli olan ne istediğini iyi bilmek ki en zoru da bu.

Kimler yükseliyor derseniz ona verilen işi sadece ezberleyip yekilisine geri verenler değil, o işi sorgulayan, ben buna nasıl değer katabilirim diye soranlar yükseliyor. Bu her alanda böyledir. Hep şöyle düşünürüm. Kendimi onun yerine koyarım ben olsam nasıl bir şekilde bunun bana anlatılmasını isterdim deyip hayal edip ona öyle anlatırdım” dedi.

Programın soru cevap kısmının ardından Tolga Egemen’e, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Şahin teşekkür belgesi ve plaketi, Bankacılık ve Finans Kulübü öğrencileri de çiçek takdimi yaptı.

Editör: TE Bilişim