Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen 4006 Tübitak Bilim fuarları sergisi Bor Balcı 100.yıl Ortaokulu’nda   açıldı.
 
Bor Balcı Köyü 100. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin öğretmenleri gözetiminde hazırladığı göz dolduran eserlerden oluşan bilim sergisi açılışına Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Bor İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nurret Muçen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Balcı 100. Yıl Ortaokulunun bilim fuarı sergisinin açılış kurdelasının kesilmesinin ardından sergi gezilerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi alındı. 

Kaymakam Abdullah Küçük, TÜBİTAK tarafından organize edilen bilim fuarlarının ilimiz katılımcı okullarından Balcı 100.yıl Ortaokulu   sergisi için buradayız. Bilim fuarının hazırlık süreci epeyce bir emek istiyor. Projelerin hazırlanmasında okul müdürümüzü, yönetici arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çalışmalarınızın devamını diliyorum." dedi.

Okul Müdürü Erdem Atabey ise Balcı 100. Yıl Ortaokulunun 4 yıl aradan sonra müracaat ederek kabul görmesinin ardından hazırlıkların yapıldığını, proje yürütücüsü Murat Zengin’in öğrenci ve öğretmenlerin gayretli ve özverili çalışmaları sonucu 20 proje ile fuarı açtıklarını, Çok ilginç projelerin ortaya çıktığını, köy okulu olmalarına rağmen imkanlar sağlandığında mucit adayı öğrencilerinin bir çok esere imza atabileceklerini belirtti.

Okul Müdürü Erdem Atabey,   Köy okullarında da bilimsel çalışmalar yapılabileceği  konusunda öğrencilerinin cesaretlendiğini ve ilerde daha iyi projeler ve eserler ile böylesi sergilere imza atacaklarını belirtirken emeği geçen öğretmenleri ve öğrencilerini de teşekkürlerini iletti.
 
Editör: TE Bilişim