Meslek edindirme kursları kapsamında İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Çamardı ilçesine bağlı Bademdere kasabasında Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde açılan kursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Hacı Yusuf Parlak, Çamardı Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bayram Akkuş, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, Çamardı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eke ile kursiyerler katıldı.

 

Kursun açılışında bir konuşma yapan İl Müdür Vekili Hacı Yusuf Parlak İl Müdürlüğü olarak Meslek Edindirme Kurslarına büyük önem verdiklerini belirterek Bademdere kasabasından Mantar Yetiştiriciliği konusunda istek gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Yusuf Parlak kursun toplam 192 saat süreceğini, kurs sonunda kursiyerlerin Kültür Mantarı Yetiştiriciliği konusunda tam bilgiye sahip olacaklarını ve kursiyer kadınların mantarcılıkla uğraşarak aile ekonomilerine önemli oranda katkı sağlayacaklarını söyledi.

 

Çamardı Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ise yaptığı konuşmada Avrupada mantar yetiştiriciliğinin çok yaygın olduğunu, mantarın bir çok yararının olduğunu, Bademdere’de mantar yetiştirilecek olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ve kaymakamlık olarak mantar yetiştirmeyi düşünecek kadınlara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

 

Tarımsal Altyapı Ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bayram Akkuş tarafından 192 saat süreyle verilecek olan Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursuna Bademdere kasabasından 30 kursiyer katılıyor. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olacak kursiyerlere sertifika verilecek.









Editör: TE Bilişim