Doğuş Grubu’nun kurucusu merhum Ayhan Şahenk’in topluma karşılıksız hizmet vermek amacıyla kurduğu Ayhan Şahenk Vakfı, eğitim ve sağlık konularında, geleceğin teminatı olan çocuklara her yıl olduğu gibi bu yılda destek vermeyi sürdürüyor.

Ayhan Şahenk Vakfı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılı nedeniyle ailelerinin maddi olanakları yetersiz Niğde'de merkezinde 400, Çamardı, Ulukışla, Bor, Çiftlik ve Altunhisar ilçelerinde 120 öğrenci olmak üzere toplam 1.000 öğrenciye giyim yardımı ulaştıracak.

DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

Niğde Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen Ayhan Şahenk Vakfı Cumhuriyet Armağanı Dağıtım Törenine, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, vakıf yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

CUMHURİYET ARMAĞANLARI DAĞITILDI

Niğde Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törende Niğde merkezde 400 öğrenciye Cumhuriyet Armağanları dağıtımı yapıldı. Yine Çamardı Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda düzenlenen törende 120 öğrenciye Cumhuriyet Armağanları öğrencilere dağıtıldı. Cumhuriyet Armağanı dağıtımı yarın Ulukışla ve Bor’da, 25 Ekim Cuma günü ise Çiftlik ve Altunhisar ilçelerinde gerçekleştirilecek.

Dağıtılan Cumhuriyet Armağanı çantasının içerisinde öğrencilerin beden ölçüleri ve ayak numaralarına göre hazırlanan mont, kazak, pantolon, bot, gömlek, iç çamaşırı bulunurken, ayrıca çeşitli kırtasiye malzemeleri ile sabun, diş macunu ve diş fırçası gibi temizlik malzemeleri de konuldu.

AYHAN ŞAHENK VAKFINA TEŞEKKÜR

Törende konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptıkları konuşmalarında Ayhan Şahenk Vakfı’na teşekkür ettiler.

CUMHURİYET VE ÖNEMİNİ ANLATTI

Ayhan Şahenk Vakfı Müdürü Zafer Nuri Eraslan da yaptığı konuşmasında Cumhuriyeti ve önemini anlatarak, öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Eraslan, Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği en önemli armağanı olan Cumhuriyete sahip çıkmalarını, Ayhan Şahenk’i örnek alarak ülkeleri ve aileleri için yararlı bireyler olarak yetişmelerinin beklendiğini açıkladı.

Ayhan Şahenk Vakfı bu uygulama ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılında bir taraftan öğrencilerin giyim ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olurken, diğer taraftan onların eğitimlerine ve kültürel gelişimlerine katkıda bulanarak farklı bir bayram armağanı sundu.

Editör: TE Bilişim