CHP’li Niğde Belediye Meclis üyesi Erdal Aydoğan başta Niğde Belediyesinin geçmiş ve günümüzdeki faaliyetleri hakkında çeşitli sorular yöneltiyordu. Bu sorular ve sorulara verilen cevaplarda Niğde’nin gündemini oluştururken, bir çok konu da ulusal basına yansımıştı.

Erdal Aydoğan bu seferde Niğde Valiliğine Cimer aracılığı ile eğitim ile ilgili sorular yöneltti.

CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında; Milli Eğitim Bakanlığını illere gönderdiği yazı ile eğitim bütçe dışı finansman sağlamak amacıyla 2023 Vizyon Belgesinde yer alan “Eğitim Finansman Çeşitliliğinin Arttırılması” tedbiri kapsamında okulların isimlerini bir anlamda satışa çıkarmıştır. Bu kapsamda tarihi şahsiyetler, Türk Büyükleri, Şehit isimleri,belde,köy ve köy altı kurumlar hariç diğer okul isimleri bakanlığa bildirilmesi istenmiştir.

Bu kapsam dâhilinde halkımızı bilgilendirmek için Niğde’de kaç okul isminin değiştirilebileceği konusu için aşağıda soruları Ağustos ayı içerisinde CİMER üzerinden Niğde Valiliğine sordum.

Bu sorularımız;

1-Bakanlığa Niğde Genelinde ismi değiştirilebilir kaç okul bildirilmiştir?

2-İsmi değiştirilebilir görülen okulların ilçelere göre dağılımı nedir?

3-İsmi değişmeyecek okulların sayısı nedir? Bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır?

4-Bu isim değişikleri için belirlenen ücret ne kadardır?

5-İsim değişiklikleri ile ne kadar bir gelir elde edilmesi planlanmaktadır?

6-Okulların isimlerin satılması ile gelecek olan parayı nerelerde kullanmayı planlamaktasınız?  Olmuştur.

Niğde Valiliğinde aynı şekilde CİMER üzerinde bu sorularımıza cevap vermiştir. Niğde Genelinde ismi değiştirilebilir 42 Okulun , ismi değişmeyecek okul sayısının da 325 olarak Milli Eğitim Bakanlığına bildirdiklerini, bu isim değişiklikleri için belirlenen ücret , ne kadar gelir elde edilmesini ve gelir elde edilmesi halinde de bu paranın nerde kullanacağı konusunun da Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde olduğunu tarafıma bildirmişlerdir.

Yani Niğde ilimizde Eğitime destek sağlanması için 42 okulun isminin satılabileceğini Bakanlığa bildirilmiştir. Ancak satıştan sonra elde edilecek olan gelirin nerde nasıl harcanacağının belirsiz olması şaşırtıcı bir durumdur. İnşallah o gelir Niğde Halkının  Eğitimi için harcanır. Bu saatten sonra tek temennimiz bu olur.

Bu vesile ile de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim