Avrupa Gençlik Projesi Kapsamında Avrupalı Öğrenciler Uluslararası İlişkiler Ofisini Ziyaret Ettiler

 

Üniversitemiz Avrupa Gençlik Kulübünün, Ulusal Ajansın Gençlik Programındaki Gençlik Değişimleri “InnovativeEntrepreneurs” adlı projesinin faaliyetleri 23-29 Haziran tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Proje kapsamında Polonya, Malta, Litvanya, Letonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den olmak üzere yedi farklı ülkeden bir araya gelen gençler üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisini ziyaret ettiler. 

 

Proje katılımcıları Üniversitemizin öğrencilerine ve yabancı öğrencilere sunduğu Erasmus programı hakkında bilgi aldılar. Katılımcılar aynı zamanda üniversitemizin yabancı öğrencilere sağladığı kolaylıklarla ilgili de bilgi edindiler. Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne gerçekleştirilen bu ziyaret sonrası temsilciler üniversitemizin, öğrencilerini Erasmus’dan faydalandırmaları için teşvik etmesini beğendiklerini ve kendilerinin de Niğde Üniversitesi’nde Erasmus kapsamında öğrenim görmek istediklerini ifade ettiler.

 

Farklı ülkelerdeki gençlerin girişimcilik kabiliyetlerini geliştirmeyi ve kültürlerarası diyaloga katkıda bulunmayı amaçlayan projede gençlere, yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak girişimcilikle ilgili yaklaşımlar tanıtılarak, yaratıcılık üzerine eğitim ve atölye çalışmaları, kültürlerarası öğrenme oyunları, kültür geceleri, yerel ziyaretler ve geziler düzenlendi.

Yürütücülüğünü Avrupa Gençlik Kulübü Başkanı Makine Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Oğuzhan Savaş’ın yaptığı proje ile yedi farklı ülkeden 35 katılımcıya üniversitemiz ev sahipliğinde girişimcilik üzerine eğitim verildi.

 

Editör: TE Bilişim