Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi uyguladıkları projelerle Avrupa Mesleki Eğitim Merkezi haline geldi. Bugüne kadar dört tane AB Projesi uygulayan okulun öğrencileri neredeyse öğretim yılının yarısını Avrupa ülkelerinde staj yaparak geçiriyor.

 

Bu yıl dördüncü Leonardo da Vinci projesini uyguladıklarını söyleyen Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İdris Eroğlu, proje kapsamında öğrencilerini yurt dışında staja gönderdiklerini söyledi. Eroğlu, “Öğrencilerimiz, öğretmenleri ile beraber gittikleri ülkelerde hem gelişmiş teknolojileri yerinde kullanarak mesleki becerilerini artırıyorlar hem de proje sonrası alacakları uluslararası geçerliliği olan sertifikalar (Euro Pass) sayesinde daha kolay iş bulabiliyorlar” şeklinde konuştu.

 

Projeler hakkında bilgi veren Proje koordinatörü Ali Taş da, Mayıs ayı içerisinde Almanya ve İsveç’te üç hafta sürecek projeye 4 öğretmen ile 28 öğrencinin katılacağını belirterek; “Projemizin ön hazırlığı için okulumuzda 176 saatlik Elektro Pnömatik Sistemler kursunu açtık. Bu kurs Avrupa’daki stajımız için ön hazırlık niteliğindedir. Öğrencilerimizi bu kurs bittikten sonra 6-26 Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanya ve İsveç’e staja göndereceğiz” diye konuştu.

 

Öğrencilerin Avrupa Birliği ülkelerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için Mesleki İngilizce kursu da verdiklerini vurgulayan Taş, “Okulumuz şimdiden Avrupa Birliği’ne girmiş gibi oldu. Öğrencilerimizin çoğunluğu bu vesileyle Avrupa ile tanışıyor. Başka okul müdürümüz olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.


Editör: TE Bilişim