Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Erasmus  kapsamında hazırlamış oldukları “Hemşireler sahada! Evde bakım hizmetleri staj hareketliliği” adlı projeleri ile 8 öğretmen 14 öğrenci Çek Cumhuriyetinin Prag şehrinde eğitim görecekler.

Niğde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  Eylül ayında başlayan hazırlık çalışmaları ile  öğrenci ve öğretmen tespiti yapılarak 4 öğretmen ve 4 öğrenci geçtiğimiz gün yurt dışına giderek eğitime başladı.

Proje kapsamında öğrenciler evde bakım hizmetleri ile ilgili staj eğitimi alırken, öğretmenler ise enfeksiyondan korunma ile ilgili eğitim alacaklar.
8 Nisan 2017 de son bulacak olan  eğitimin ikinci kafilesi ise 15 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek.  

İki ayrı öğrenci ve öğretmen kafilesinin  katıldığı yurt dışı eğitimlerinde,  Niğde Atatürk  Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin bu yurt dışı eğitimleri ile  mezun olduklarında yeterliliklerinin artırılarak, istihdam sağlanmasında öncelikli olmaları sağlanırken, farklı kültürleri de tanıma imkanı bulacaklar. Eğitim projesine katılan öğretmenler ise okulun kurumsal kültürüne,  eğitim kalitesine daha çok katkı sağlayarak, sağlık eğitiminde Ülkemizde öncü okullar arasında yer alması amaçlanıyor.
 




 
Editör: TE Bilişim