Niğde’nin Çiftlik ilçesine Aralık ayında ataması yapılan 27 aday öğretmenin Mesleğe ve Çevreye Uyum Eğitimi tamamlandı. İl formatörü Ferhat Apaydın, yeni atanan öğretmenlerin ilimize uyum sağlamaları için bu tür eğitimlerin yapıldığını belirterek; “Yeni atanan öğretmenler hem öğreniyorlar hem de gezerek Niğde hakkında bilgi sahibi oluyorlar” dedi.
 
Üç gün süren eğitimin son gününde Çiftlikli öğretmenler Güzelyurt yer altı şehri, Kilise Cami, Ihlara Vadisi ve çevresini gezdi.
 
Çevreye Uyumdan sorumlu il formatörü ve Gümüşler İlköğretim Okulu Müdürü Ferhat Apaydın, “Yeni atanan öğretmenlerimizin çevreye uyum sağlamaları için etkili iletişim, ilimizin kültürü, tarihi, sosyo-ekonomik yapısı, Niğde’de yetişmiş ünlü şahsiyetler gibi genel bilgiler veriyoruz. Seminerin son gününde vermiş olduğumuz bu teorik bilgileri, geziler düzenleyerek pratiğe aktarıyoruz. Bu seminerlerin ardından öğretmenlerimiz, velilerle ve öğrencilerle daha kolay diyalog kuruyorlar” şeklinde konuştu.
 
Seminere katılan öğretmenler de uyum seminerlerinin büyük faydasını gördüklerini vurgulayarak Niğde’nin bilinmeyenlerini tanıdıklarını söylediler.
 
Bozköy İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Özgür Babayiğit, Niğde’nin çok küçük bir yer olduğunu ancak, bu kadar tarih kokan bir şehir olacağını tahmin etmediğini ve arkadaşlarıyla çok güzel anlar geçirdiğini belirtti.
 
Şeyhler İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Ümmühan Melemen ise, Çevreye Uyum Semineri verildikten sonra Niğde’yi, Ihlara Vadisini çevresini ve Niğdelileri daha yakından tanıma fırsatını bulduklarını, ön yargılarından kurtulduklarını dile getirdi.











Editör: TE Bilişim