Basın İlan Kurumu ve Spikerler Derneği tarafından Kayseri'de 'Yerel Medya Eğitimi' düzenlendi. Eğitime Niğde Gazeteciler Cemiyeti bir çok üyesi ile katılım sağladı.

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kayseri Hilton Otel’de verilen eğitime ,Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı,yönetim kurulu üyeleri ve www.borhaber.net sitemiz Editörü Dâhi GEDİK ile birlikte  Cemiyet Üyesi Gazeteciler katılım sağladı.

Basın İlan Kurumu'nun "Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor - Geleceğin Medyasına Hazırlık Semineri" kapsamında, Spikerler Derneği'nin de iş birliği ile yerel medya çalışanlarına eğitim veriliyor. Kayseri Hilton Otel'de verilen eğitim seminerine; Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Spikerler Derneği Başkanı Veyis Ateş katılırken, NTV Haber editörü ve spikeri Oğuz Haksever, TRT'den Defne Arısoy, Radikal Gazetesi uzman muhabiri Ertuğrul Mavioğlu da konuşmacı olarak katıldı.

Seminer öncesinde konuşma yapan Spikerler Derneği Başkanı Veyis Ateş, yaklaşık 9 ay önce derneği kurduklarını belirterek, İstanbul'daki birikim yaygınlaşmasını yerele taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da habercilik ve Türk basını hakkında bilgi vererek eğitim çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Atalay, konuşmasında medyanın sıkıntılarından bahsederek, "Biz el ele, kol kola çalışmaya hazırız. Koca Türkiye'de bu işten ekmek yiyenlerin sayısı o kadar az ki. Bu ekmek yiyenlerin de çoğu alması gerekenden az maaş alıyor. Biz özerk bir kamu kuruluşuyuz. Şantajhaberciliği yapmayan, iftira atmayan, her şeyi sütunlarında dile getiren bir Türk basını arzu

ediyoruz. Biz spikerliği sevdik. En önemli mesleklerden biri olduğunu biliyoruz. Bizim bu eğitimçalışmalarımız devam edecek. Nerede olursanız olun basınımızın yanında olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından seminere geçilirken, Mete Çubukçu, Oğuz Haksever, Defne Arısoy ve Ertuğrul Mavioğlu, "Haberin Sesleri Anadolu'da" sloganıyla medyada bugüne kadar yaşadıklarını, tecrübelerini,bilgilerini ve yerel medyanın daha etkin hale gelebilmesi için neler yapılabileceğini anlattı.

Seminere, Kayseri medyasının yanı sıra Nevşehir, Yozgat, Niğde, Sivas ve Kırşehir'den yerel medya kuruluşu temsilcileri ile muhabirleri de katıldı.

Editör: TE Bilişim