Niğde’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programla son buldu. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler peygamberimizi en iyi şekilde anlatmaya çalıştılar.


Okulun Din Kültürü Öğretmeni Tuba Gümüş tarafından hazırlanan ve Müzik Öğretmeni Ümit Demir tarafından desteklenen programa okul personeli ve veliler katıldı. Peygamberimizin dünyaya teşrifinin 1445. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Öğrenciler Didem Çam ve Kenan Uysal’ın sunuculuğundaki programın açılış konuşmasını okul müdürü Ferudun Soyak yaptı. Peygamberimizin getirdiği evrensel mesajın iyi anlaşılması gerektiğin söyleyen Soyak: “Kutlu doğum bir devrin kapanıp yeni bir devrin doğuşudur. Hakkın ve adaletin, zulmü ve haksızlığı boğuşudur. İlmin, irfanın cehaleti ve bağnazlığı kovuşudur.” dedi.


Konuşmanın ardından öğrencilerden Yasin Akçin, Ahzap Suresi aşr-ı şerifini okuyarak dua etti. Daha sonra öğrencilerden oluşan salavat grubu sahne alarak değişik salavatlar seslendirildi. Okul öğrencilerinden İbrahim Yavuz “Ben Seni İstemem” isimli şiiri okudu. Dil sınıfı öğrencileri tarafından farklı dillerde seslendirilen ilahiler programa ayrı bir renk kattı. Ardından Banu Tok “Ben Seni Görmeden Sevdim” adlı şiiri okudu. Bu bölümde öğrencilerin seslendirdiği oratoryo dinlendi. Programın son bölümünde ise öğrenciler Aylin Küçükkahraman, Edanur Ünal, Neslihan Kaya ve Uğur Aktaş solo ilahiler söylerken koro tarafından da ilahiler seslendirildi. 

Editör: TE Bilişim