Programın üçüncü bölümünde Niğde Üniversitesi ile işbirliği yapılarak öğrencilerin akademik dünyayı yakından tanımaları sağlandı.

Kariyer Günleri kapsamında Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’ne gelen Niğde Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanlarından Nimet Alpaslan ve Mustafa Özdere öğrencilerle söyleşi yaptı. Okulun yabancı dil bölümünde okuyan ve yabancı dillere meraklı öğrencileri ile bir araya gelen akademisyenler lise-üniversite işbirliği adına önemli bir program gerçekleştirmiş oldular.  

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Nimet Alpaslan yabancı dillerin insan hayatındaki önemini anlatırken mesleki tecrübelerini de öğrencilere aktardı. Mustafa Özdere ise yabancı dilin öğrenimi konusunda gençleri bilgilendirdi. Kendisinin İngilizceyi aslında öğrenmediğini, edindiğini belirten Özdere öğrencilerin yabancı dillere bu mantıkla yaklaşmaları halinde daha kolay kavrayabileceklerini vurguladı.  

Niğde’de yabancı dil bölümü açan birkaç okuldan biri olan Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi, bölüm öğrencilerini donanımlı yetiştirmek için özel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan İngilizce yabancı dil bölümü Niğde’de model alınacak bir sistemle eğitim veriyor. Milli Eğitim müfredatı doğrultusunda yabancı dilin en kapsamlı ve verimli şekilde öğretilmesini amaçlayan okul yetkilileri bu yılki üniversite sınavlarında en büyük başarılarını da bu bölümden bekliyor.

Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi Müdürü Ferudun Soyak, Kariyer Günleri’nin üçüncüsünde yabancı dil kavramını akademik bakış açısı ile öğrencilere anlatmak istediklerini söyledi.  Çalışmanın diğer meslek erbapları ile devam ettirileceğini belirten Soyak, katılımcılara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim