İlçemiz Asım Eren İlköğretim Okulu yeni adıyla Asım Eren Ortaokulu Milli Eğitim Bakanlığının 29.12.2012 tarih ve 5300 sayılı genelgesi ‘’Okullar Hayat Olsun’’ projesini başlatarak bir ilke daha imza atmış oldu.

 

 Okullar Hayat Olsun projesi Genelgesinde; “Okul bahçeleri mahallelinin eğlenme ve dinlenme aktiviteleri için yararlanabilecekleri, çocuklar ve gençlerin oyun oynayıp, spor yapabilecekleri mekânlar olarak kullanılabilir. Okul bahçelerinden yararlanılması güvenli dinlenme alanlarının çoğalmasına, komşuluk ilişkilerinin gelişmesine ve mahallenin okula sahip çıkmasına hizmet edecektir.’ denilmektedir. 

 

Bu proje ile Asım Eren Ortaokulunda her gün saat 16:30 ile 22:30 saatleri arasında çocukların eğlenebilecekleri Şişme Oyun Parkı, Akülü arabalar, akülü motorlar, trambolin ve sinevizyon gösterileri bulunmaktadır. Ayrıca çocuklarını getiren aileler içinde sıcak ve soğuk içecekler, dondurma, gözleme çeşitleri ile okul kantini de hizmet vermektedir. Bunların yanı sıra ücretsiz kablosuz internet bağlantısı da sunulmaktadır.

 

Okul aile birliği başkanlığı ve okul müdürlüğü projenin gerçekleşmesine katkılarından dolayı Bor Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Belediye Başkanlığına teşekkürlerini belirterek bu proje kapsamında elde edilecek gelirlerin okul aile birliği hesabına yatırılarak okulun eğitim öğretim ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

















Editör: TE Bilişim