Niğde Mesleki Eğitim Merkezi kalfalık sınavlarında aşçılar yarıştı. Mesleki Eğitim Merkezi’nde uygulamalı olarak yapılan sınavlarda aşçı adayları birbirinden güzel yemeklerle yarıştılar. Kalfa ve Usta olmak için yarışan aşçı adaylarının yemekleri İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, Şube Müdürleri Fatih Altan ve Mustafa Yiğit’ten tam not aldı.
Konu hakkında bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Eser, Mesleki Eğitim Merkezi’nin 167 dalda eğitim ve denklik işlemlerini gerçekleştirdiğini söyledi. Yetişmiş eleman ihtiyacının en önemli ayağı olan Mesleki Eğitim Merkezlerinin önemine değinen Eser, “Zorunlu temel eğitimini tamamladıktan sonra, gerçek iş ortamında fiilen çalışmak suretiyle meslek öğrenmek isteyen 15 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın teorik ve pratik mesleki eğitimlerinin bir programa göre yapılmasını sağlayarak, onları ülkenin ihtiyaç duyduğu becerili işgücü haline getirmek, çıraklık eğitiminin temel amacıdır.” şeklinde konuştu.
Meslekî Eğitim Merkezlerinin bu amaçla kurulduğu vurgulayan Eser, “Çırak, kalfa ve ustalara eğitim vermek ve çeşitli meslek kursları açmak suretiyle sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek amacıyla açılan Mesleki Eğitim Merkezi’ne belge almak isteyen herkesi davet ediyorum” diye sözlerini tamamladı.
Niğde Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Sırrı Delice de, her yıl Şubat, Haziran ve Eylül aylarında belge almak için müracaat eden adaylara sınav yaptıklarını belirterek, “Başarılı olan adaylar Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi ve İşyeri Açma Belgesi almaya hak kazanmaktadırlar. Halen Haziran 2011 sınav döneminde Merkezimizde yapılan Ustalık sınavına, 26 meslek dalında 61 Kişi, Kalfalık sınavına ise 56 meslek dalında 509 kişi girmektedir. Sınavlarımız 14 Haziran 30 Haziran 2011 tarihleri arasında yapılmaktadır. Mesleğin özelliğine ve sınava gireceklerin öğrenim durumlarına göre her meslek dalında 5 – 15 adet dersin sınavı yapılmaktadır. Sınavlarda başarısız olanlar bir sonraki sınav döneminde başarısız oldukları derslerin sınavlarına yeniden girmektedirler. Sınavlara katılan öğrenci/Kursiyer birbirini takip eden dönemlerde olmak üzere 12 (4 Yıl) sınav hakkı bulunmaktadır. Sınav süreleri yaklaşık 2–3 hafta devam etmektedir.” diye konuştu.
 
 






Editör: TE Bilişim