Öğrenciler arasında Ödüllü Fotoğraf Yarışması


Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü ortaokul ve lise öğrencileri arasında “Anlat Niğde’ni” adlı bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde’nin doğal, tarihi güzelliklerini ve yerel değerlerini yaşatmak, öğrencilere fotoğraf sanatını özendirmek amacıyla bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

 

Öğrencilerin yaşadıkları şehri sahiplenmeleri ve korumalarının önemine değinen Ekinci, tarihi çok eskilere dayanan Niğde’nin tanıtılmasının önemine değindi. Yarışma ile gelecek kuşaklara aktarılacak fotoğrafların Niğde’nin daha iyi tanıtılacağını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Niğde’nin doğal güzelliklerini, tarihi ve yerel değerlerini, kentsel ve kırsal dokusunu, kültürel ve sosyal yaşamını anlatacak ve gelecek kuşaklara birer belge niteliğinde aktaracak fotografik öğeleri elde edip ilin tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaçla lise ve ortaokul öğrencileri arasında fotoğraf sanatını özendirerek ve bu sanatın ilimizde gelişimine yeni özgün yaklaşımlarla katkı sağlamak amacıyla bir yarışma düzenliyoruz” diye konuştu.


  YARIŞMA ŞARTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ.


Yarışma ile ilgili daha detaylı bilgiye Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün http://nigde.meb.gov.tr/   adresinden ulaşılabiliyor.

 









Editör: TE Bilişim