Niğde Üniversitesi Emine Çetintürk Anaokulu birlik, beraberlik ve kaynaşma yemeği düzenledi.


Niğde Üniversitesi Kampüs alanı içinde eğitim-öğretim veren Emine Çetintürk Anaokulu öğrenci velileri tanışma ve kaynaşma yemeğinde buluştu. Sofra Restaurant’ta yapılan yemeğe Milli Eğitim Okulöncesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Mesut Alkan ve çoğunluğunu Üniversite çalışanlarının oluşturduğu veliler çocuklarıyla birlikte katıldı.

Niğde’de okul öncesinde önemli bir yere geldiğini vurgulayan Mesut Alkan, Niğde Üniversitesi-kent bütünleşmesi yolunda bu kaynaşma yemeğinin önemli olduğunu söyledi.  Anaokulunun velilerinin çok bilinçli olduğunu ifade eden Alkan, “Aile çevresindeki koşullar ne kadar iyi ve elverişli olursa olsun; çocuğun yaşıtlarıyla birlikte, uygun ortamda ve uzman eğiticiler gözetiminde hayata ve ilköğretime hazırlandığı dönem okul öncesidir. Velilerimiz bu işin bilincinde olduklarını büyük bir katılım sağlayarak göstermişlerdir. Birlik, beraberlik ve kaynaşma yemeğine katılan değerli velilerimize ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Amacımız iletişimi artırmak”

Yemekte bir konuşma yapan Niğde Üniversitesi Emine Çetintürk Anaokulu müdürü Ali Bulut, amaçlarının veliler arasındaki iletişimi artırmak olduğunu söyleyerek eğitimin sadece okulla sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

Okulda yapılan eğitimin kalıcı olabilmesi için öğrenilen davranışların evde ve sosyal hayatta uygulanması gerektiğini belirten Bulut, “Genelde çalışan anne-babalar olduğumuz için bir araya gelme şansımız pek olmuyor. Bu amaçla okul, veli, öğrenci iletişimin sağlam olması için bu yemeği düzenledik. Velilerimizi ne kadar eğitim içine katarsa o kadar çok başarılı oluruz” diye konuştu.





Editör: TE Bilişim