Ahiler Kalkınma Ajansının 2019 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Altunhisar Robotik Ve Kodlama Atölyesi Projesi” kapsamında Altunhisar Halk Eğitimi Merkezine kurulan STEM Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Altunhisar ilçe Kaymakamı Doğukan Mızrak, İlçe Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar ve ilgili personellerin katılıyla gerçekleştirilen açılışta protokol üyeleri atölyeyi gezerek malzemelerle ilgili teknik personellerden bilgiler aldılar.

Atölyedeki ekipmanları inceleyen Kaymakam Doğukan Mızrak, Robotik ve Kodlamanın günümüzdeki önemine değinerek “Dünyada teknoloji hızla gelişirken son yıllarda ülkemizde de bu alanda önemli gelişmeler meydana gelmiş, bugün ülkemiz teknoloji tabanlı yerli ve milli birçok araç üreterek özellikle savunma sanayisi başta olmak üzere birçok alanda önemi başarılara imza atmıştır. Tarihimizde tıp, uzay, kimya ve teknoloji gibi birçok alanda çağa damgasını vuran bilim insanlarını yetiştiren medeniyetimiz, bugün de aynı şekilde Aziz Sancar, Fuat Sezgin ve Oktay Sinanoğlu gibi dönemimize damga vuran bilim insanlarını yetiştirmiş, imkan sağlandığı takdirde Anadolu insanının her dönemde ve her alanda başarı elde edebileceğini dünyaya ispat etmiştir. Özellikle son yıllarda gerçekleştirilen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST ile imkan verilen gençlerimizin ne denli başarılı işlere imza attıkları tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir. Gelişen teknoloji karşısında ülkemizin çağın gerisinde kalmaması, aksine lider konuma ulaşması ve söz sahibi olabilmesi için Anadolu da yaşayan gençlerimizi keşfetmeli, kendilerini keşfetmelerine imkan tanımalı ve donanımlı altyapıyla yetiştirerek ülkemize faydalı bireyler haline gelmelerini sağlamalıyız. Bu amaçla AHİLER Kalkınma Ajansımızın desteklerinde hayata geçirilen “Altunhisar Robotik Ve Kodlama Atölyesi” projesi kapsamında ilçemize kazandırdığımız atölyemizin hedeflerimize ulaşma noktasında önemli bir alt yapı oluşturacağına inanıyor, bu noktada projede emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğü personellerimize ve AHİLER Kalkınma Ajansına teşekkür ediyor, projemizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. “ dedi.

Altunhisar ilçesinde uyuşturucu operasyonu, 3 gözaltı Altunhisar ilçesinde uyuşturucu operasyonu, 3 gözaltı

Editör: TE Bilişim