Bilindiği üzere,  Milli Eğitim Bakanlığının dershanelerle ilgili yasasının ardından   uygulamaya koyduğu destekleme ve yetiştirme kurslarına; dershanelerin bu yılda faaliyetlerine devam etmesi, öğretmenlere bu kurslar için ödenecek ücretlerin öğretmenler tarafından çok  düşük bulunması, derslerde kullanılacak araç gereçlerin ve yöntemlerin belirsizliğinden    amaçlanan kadar rağbet olmadığı Milli Eğitim Bakanlığı verilerinden anlaşıldı.

 Bu konuda Altunhisar İlçesinde  de kurslar  özellikle  bu yıl sınavlara girecek 8.sınıf  ve 12.sınıf öğrencileri tarafından talep edilmiş ancak öğretmenler tarafından , kurs öğretmenliği görevine özellikle ulaşım masrafları, kurs ücretinin düşüklüğü, hafta sonlarını ailesiyle birlikte  geçirme, kendine zaman ayırma gibi sebeplerden talep edilmedi. 

Bunun üzerine, Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar Milli Eğitim müdürlüğü farklı bir girişimde bulundu. 

Eğitimde fırsat eşitliğin prensibi  ve  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün stratejik eylem planı doğrultusunda  Altunhisar’da eğitimde mevcut  başarıyı artırma düşüncesinden hareketle Altunhisar Kaymakamlığı-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  ilçede ‘’Altunhisar Dershanesi’’ adı altında bir dershane kuruldu.


Altunhisar’daki Altunhisar 75. Yıl Çok proğramlı Anadolu Lisesinde hafta sonları faaliyet gösteren dershaneye gerek ilçe merkezinden gerek köy ve kasabalardan gelen öğrenci katılımının çok olduğu görüldü.  

İlçe Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Alanında uzman ama Bakanlık teşkilatında görev almamış öğretmenlerin istihdamının da düşünülerek öğretmen seçiminde hassas davranıldığını, öğrencilerden kurs ve kursta kullanılacak kitap, kırtasıye, doküman ve benzeri  masrafları adı altında hiçbir ücret talep edilmeyeceğini, üstelik köy ve  kasabalardan gelen öğrencilerin yol ücretlerinin de kaymakamlık tarafından karşılanacağını belirtti.

 Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ ; " Amacımız devletimizin resmi kurumlarında, kendimizin belirlediği personelimizle  öz güveni, başarısı, ifade becerisi yüksek, yetenekli öğrencilerle eğitimde  ilçemizin hak ettiği seviyeyi yakalamaktır" dedi.
 
Altunhisar’da  öğrenci sayısına bağlı olarak özel dershane olmadığını, gerek 8.sınıf gerek 12.sınıf öğrencilerinin şimdiye kadar dershane için Bor’a giden ve dershaneye gidemeyen öğrenciler için de bu dershanenin bir fırsat olduğunu, amaçlarının dershane için ulaşım   stres ve sıkıntısı  çeken öğrencilerin aynı zamanda başarı  ölçümünün yapılmasının kolaylaşacağını, daha az öğrencilerin olduğu sınıflarda  ve öğretmenlerle birebir eğitimin daha verimli olacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet SAYAR  bu dershanenin hiç kaybedeni yok, hep kazananı var, amacımız kazanımlarımız zenginleştirerek  Altunhisar’da eğitimde başarımızı artırmaktır şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilişim