KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 yılı KOP Okuyor Mali Destek Programı kapsamında Altunhisar Kaymakamlığı uhdesinde hazırlanan “Altunhisar KOP Hayal Kütüphanesi” projesi uygulanmaya hak kazandı.

Altunhisar Belediyesi, Karakapı Belediyesi ve Keçikalesi Belediyesi paydaşlığında yürütülecek olan proje ile Altunhisar Halk Eğitimi Merkezinde bulunan 90 m2’lik sınıfa; Astronomi ve Gözlem Sınıfı, Tıp ve İlkyardım Eğitim Bölümü, Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Atölyesi ile Yaratıcı Yazarlık Eğitim Bölümünün yer aldığı kütüphane oluşturulacaktır.

Projenin gençler adına büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Kaymakam Doğukan Mızrak; “Proje ile Kırsal hayat şartlarında yaşan çocuk ve gençlerimizin büyük şehirlerdeki emsalleriyle benzer eğitim şartlarını yakalamaları için fiziki ortamları oluşturmayı ve Eğitimde Fırsat Eşitliğini sağlamayı. Cumhurbaşkanımızın Milli Uzay Programında açıkladığı “Toplumda Uzay farkındalığını artırmak için çalışmalar yürüteceğiz” hedeflerine ilçe ve il genelinde destek vermeyi, İlçemizde astronomiye ilgi ve merakı olan bireyleri tespit ederek ilgi alanları doğrultusunda eğitim vermeyi. Öğrencilerimizde analitik düşünme yeteneğini geliştirmeyi, Tıp alanına ilgisi olan öğrencilerimizi erken yaşta tespit ederek tıp bilimiyle ilgili temel eğitim alabilecekleri ortamları oluşturmayı. Okullarda verilen Matematik, Coğrafya, Fizik, Fen Bilgisi, Fen Teknolojisi ve Hayat Bilgisi derslerine teknolojik ekipmanlar ile destek vermeyi. Ülkemizin Milli Uzay Programı hedeflerine katkıda bulunmayı ve geleceğin bilim insanlarını keşfederek ülkemize kazandırmayı, İlçemizi Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Fen Bilimi eğitimlerine elverişli hale getirmeyi. Çocuk ve gençlerimizin pandemi sürecinde kaybettikleri zamanı kaliteli ve verimli etkinliklerle geri kazandırmayı, Çocuklarımızda geri dönüşüm bilincini artırmayı ve el becerilerini geliştirecek eğitimler vermeyi. Çocuk ve gençlerimizin hayal gücü ve yazarlık yeteneklerini geliştirerek bu alana ilgisi olan bireyleri tespit edip yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlamayı hedeflemekteyiz. Oluşturacağımız Kütüphanemizde astronomi ve tıp gibi pozitif bilim eğitimi verirken aynı zamanda çevreye duyarlı, okuma ve yazma kültürü gelişmiş sosyal bireylerde yetiştirmeyi de amaçlamaktayız. Bu amaçla Kütüphane kurulumunun yanında gerçekleştireceğimiz faaliyetler ile ilçemize bağlı köy ve kasabalarımızda eğitim gören tüm öğrencilerimize hitap edecek etkinlikler düzenleyecek, ilçe genelinde ilkokul öğrencilerimizde okul çağı dışında kalmış gençlerimize kadar geniş bir kitleyi projemize dahil edeceğiz.

KOP HAYAL KÜTÜPHANESİ GENÇLERİMİZİ HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIRACAK

Altunhisar Kaymakamı Yiğit Sahuru askerlerle yaptı Altunhisar Kaymakamı Yiğit Sahuru askerlerle yaptı

Teorik eğitimin yanında kuracağımız KOP Hayal Kütüphanemizde bulunan ekipmanlar sayesinde pratik eğitimde alacak olan öğrencilerimizde destekleyici materyaller yardımıyla kalıcı öğrenme sağlanmış olacaktır. Aynı zamanda gençlerimizin ilgi ve yeteneklerinin de keşfedilebileceği KOP Hayal Kütüphanemiz ile gençlerimizin hayallerine bir adım daha yaklaşacağına yürekten inanıyorum. Bu vesile ile projemizin hayata geçmesi noktasında başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Niğde Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek’e, KOP İdaresi Başkanlığımıza, Paydaş Belediye Başkanlarımıza ve projede emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor Altunhisar KOP hayal Kütüphanemizin ilçemize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim