Türkiye'deki ilk defa kurulacak olan, yerli ve yabancı dağcıların ilgi odağı olan Aladağlar'da 'Dağcılık Okulu' açılıyor. 

Niğde Valiliği tarafından Bolkarlar ve Aladağlar için üretilen projelerden biri olan Dağcılık Okulu kısa süre içerisinde ülke gençliğinin hizmetine sunulacak.
Çamardı İlçesinde Gençlik Spor Müdürlüğünün kullandığı ve Niğde İl Özel İdaresine ait binanın Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'nın protokol imzasıyla Dağcılık Okulu olarak kullanılmasına karar verildi.

Proje ile ilgili açıklama yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, dağcıların konaklaması için bölgeye dağ evleri ve bungalov tipi evler yapılacağını söyledi.

Vali Kılıç, “Niğde’nin ve Türkiye'nin Dünya dağcılığında hak ettiği yere gelmesi ve dağ turizminde daha da gelişmesi için çalışmalar yapılıyor. Niğde'de yapılacak olan Dağcılık Okulu, Dünya standartlarında bir dağcılık eğitim merkezi olacak. Gelen turistlerin konaklayabilecekleri dağ evleri ve bungolav evlerle ilgili çalışmalar devam etmekte olup, Dağcılık Federasyonunun kısa süre içerisinde hizmete sunacağı bu faaliyet ile ülkemiz gençlerine hizmet verilecektir” dedi.


Editör: TE Bilişim