Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından UMKE Faaliyet programı doğrultusunda ‘Temel UMKE Eğitimi'  Çamardı İlçesi Aladağlar Emli vadisinde gerçekleştirildi.

   AFAD   Arama ve Kurtarma personeli Hacı Ali Yıldız , Murat Kestek ve Caner Aybar UMKE faaliyet programı doğrultusunda Emli vadisinde gerçekleşen eğitime katılıp, temel UMKE eğitimi alan personele Doğada Arama Kurtarma ve Dağcılıkta  kullanılan teknik malzemelerin kullanımı  konusunda tecrübe ve bilgi paylaşımı yaptı.

Doğada arama kurtarma içerikli eğitimlerde 50 kişilik UMKE ekibine iple iniş ve tırmanış yöntemleri, yüksekten iple kazazede tahliyesi, dik kaya tırmanışı, istasyon kurulumu, dağcılıkta kullanılan malzemelerinin kullanımı, trekking yürüyüşü, gece yürüyüşü, ve dik açılı arazide sedye ile kazazede tahliyesi yöntemleri gösterildi. UMKE ekibinin de uygulamalı pratikler yaptığı eğitimle ilgili bilgi veren yetkililer, eğitimin başarıyla icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, AFAD ile UMKE'nin, arama kurtarma içerikli olaylarda saha partneri olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilişim