CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurul toplantısında söz olarak bir konuşma yaptı.

Gürer, 100 bin öğretmen açığı varken, 300 bin öğretmenin atama beklediği Türkiye’de AKP hükümetinin eğitimin canına okuduğunu söyledi.

100 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR AMA 300 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.  Türkiye’deki eğitim sisteminin çarpıklığı ve öğretmenlerin yaşadığı sorunlara değinen Ömer Fethi Gürer, “Ne yazık ki ülkemizde hâlen 300 bin atama bekleyen öğretmen vardır, 100 binin üzerinde öğretmen açığı ise kapatılmamıştır” dedi.

SÜREKLİ DEĞİŞEN EĞİTİM SİSTEMİ SORUNLARI ARTIRIYOR
Türkiye’de eğitim sisteminin sorunlarının her geçen gün arttığına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 15 yıllık AKP hükümetleri döneminde, 6 kez milli eğitim bakanının değiştiğini, 3 kez de müfredatta değişiklik yapıldığını hatırlattı. Gürer, bu nedenle de eğitim sisteminde sürekli değişiklik yapıldığını ifade ederek, “AKP sistemle oynayarak eğitimin canına okumuştur” dedi.

ÖĞRETMENLERİN HAKLARI DÜZENLENMELİ
Milli Eğitim Müfredatlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerinden ve bilimsellikten uzak olduğunu ifade eden CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Öğretmenler için de özlük hakları iyileştirilmemiş, öğretmenlerin kendini güvende hissedecekleri, yeterli ücret alacakları ve özlük haklarının düzenleneceği bir sürece girilmemiştir” diye konuştu.

ÇAĞDAŞ, LAİK, BİLİMSEL EĞİTİM TEK VE DOĞRU YOLDUR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eğitimde çağdaş, laik, bilimsel eğitim, geleceğimiz için doğru ve gerekli olan tek yoldur, bu yola  Hükûmetin bir an önce uygulamalarıyla dönmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.


 
Editör: TE Bilişim