CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 35 OECD ülkesi ile birlikte 72 ülkenin  katıldığı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme  programı (PISA )sonuçlarında 2012 yılı sonuçlarına göre  10 sıra gerilemesini  ve 35 OECD  ülkesi içinde sondan ikinci olmasını "AKP hükümetlerinin 14 yılda eğitimi getirdiği durumun acı yansımasıdır"dedi.

            Üç yılda bir yapılan öğrenci test ve anket çalışması olarak uygulanan 15 yaş ve üzeri öğrencilere uygulanan 5895 öğrencinin katıldığı sınavlarda matematik fen bilimleri ve okuma ortalamasında düşme ve durum kaygı vericidir diyen Gürer şöyle konuştu:“3 yılda on sıra geriye düşmüşüz. Eğitim sistemi ile o kadar çok oynandı ki öğretmen, okul müdürleri huzursuz.  Ezberci eğitim sistemi uygulanıyor. Eğitime ayrılan kaynak doğru kullanılmıyor. Bilimsel eğitimden uzaklaşılıyor. Bu sonuçlarla ortaya çıkan durumda suç, eğitimciler ya da öğrencilerde değil onlara gerekli donanımı sağlamayanlardadır. Görünen o ki AKP hükümetinin tantana ile duyurduğu Fatih projesi planlandığı gibi yürümedi, tamamlanamadı. Sonuçlar da başarı olarak yansımadı. Bu sonuçlarla söylenen etkiyi yaratmadığı da görülüyor. Abartıldığı kadar çözüme hizmet etmediği açık. Eğitimi yaz boz tahtasına çeviren AKP anlayışının ülkemiz eğitimine getirdiği sonuç, bilgi ve bilimle buluşan dünya çapında değerler yetiştirmiş eğitim sistemimizden kopuşun pratikte görülmesidir. Atama bekleyen öğretmen sorunu var. Öğretmensiz öğrenci sorunu var. Vekil sözleşmeli öğretmen sorunu var. Bir de açığa alınan, tutuklanan öğretmenler var. Sınavla gelen öğretmen yerine torpille atanan öğretmen var. Okulun müdürü milli eğitim müfettişi ile uğraşan bir kafa var. Hizmet içi eğitime ise yeterli kaynak ayrılmadığı da bir gerçektir".

                CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eğitim, bilimsellikten uzak mektep okumak ve kitap beklemekle sınırlı bir eyleme dönüşmüştür. MEB,  eğitimi siyasetin arka bahçesi kılma anlayışı yerine öğrenciyi bilgi ile buluşmasını sağlayacak bir yaklaşım ile ele almalıdır. Bunun böyle olmadığı açıktır. Atatürkçü eğitimden uzaklaştıkça bilgiden uzak kuşaklar yetişmekte ve ne acı ki veriler eğitimde başarısızlığın varlığını tescillemektedir” dedi.




 
Editör: TE Bilişim