Niğde Üniversitesi tarafından bu yılda düzenlenecek olan sempozyum nedeniyle Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alp ve öğretim üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Akdoğan’ı ziyaret etti.

 

Geçen yıl düzenlenen sempozyuma Niğde Belediyesi sponsor olarak önemli katkı sağladığını belirten Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Alp; “Bu yılda düzenleyeceğimiz sempozyum hakkında Belediye Başkanımıza bilgi verelim ve desteklerini isteyelim. Geçen sene yapılan Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumunda, Belediye Başkanımız çantalarımıza ve içine koyduklarımıza sponsor olmuştu. Çantalarımız gerçekten çok güzel olmuştu ve beğeniyle karşılanmıştı. Şimdi aynı çantaları tekrar katılımcılarımıza sunarak yine Belediyemizin desteğiyle böyle bir sempozyum düzenleyeceğiz. Fakat bu sempozyumun geçen yılkinden  farkı var. Bu sempozyum yaklaşık altı, yedi aylık dilim içerisinde 2 bin beş yüz kişiye ev sahipliği yapacak. Sempozyumların en son gününde gelen misafirler gezdirilecek ve bu sempozyumlarda ilk imaj bize gelen insanın hemen verdiğimiz çantaya bakışı. O yüzden biz istedik ki o çantada Niğde Belediyemizin de logosu olsun” şeklinde konuştu.

 

Niğde’nin tanıtımı için göreve geldiği günden beri çalışmaların devam ettiğini ve üniversitenin yaptığı çalışmalara her zaman destek olduklarını belirten Başkan Akdoğan; “Her zaman olduğu gibi biz üniversiteyi belediyeden ve şehirden ayrı görmedik bundan sonra da görmeyeceğiz. Niğde Belediyesi olarak üniversitemiz adına yapacağımız işler, destekler Niğde adınadır. Zaten bu üniversitede Niğde’nin vazgeçilmez önemli bir parçası. O bakımdan biz sizin işlerinizi kendi işimiz gibi görüyoruz. Bu noktada yine biz Niğde Belediye Başkanlığı olarak üzerimize ne düşüyorsa, yapmaya yine hazırız. Beraberce karar veririz ve elimizden geldiği kadar size destek vermeye hazırız. Sonuçta Niğde’nin tanıtılmasıyla ilgili bizde zaman zaman programlar gerçekleştiriyoruz, bütçe ayırıyoruz. Buda bunlardan bir tanesi yani Niğde Üniversitesi’nin tanıtılması zaten Niğde’nin tanıtılması demek, ikisi de aynı manaya geliyor. Bu bakımdan da düşünürsek bu işin üniversite kadar da bizim işimiz olduğunu aslında bu noktada sizin bize destek verdiğinizi söyleyebiliriz. Bize yakışan size yardımcı olmaktır. Sizde bizde Niğde için çalışıyor ve üretiyoruz” dedi. 



Editör: TE Bilişim