Yaptığı başarılı çalışmalar ile daha önce Türkiye’deki önemli iki bilim akademisinden ödül alan Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Zan, bu kez de Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) tarafından “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

FABED Bilim Kurulu’nun, uluslararası düzeyde üstün nitelikli bilimsel çalışmaları değerlendirdiği toplantı sonucunda fizik bilim dalında Niğde Üniversitesi  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Zan’a vermeyi kararlaştırdığı üstün başarı ödülünün, FABED tarafından bilimsel etkinlikleri ile üstün nitelikte oldukları ve gelecekte bilime evrensel düzeyde katkıda bulunabilecekleri belirlenen, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu genç bilim insanlarına verildiği belirtildi.

FABED tarafından Üstün Başarı Ödülü kazanan genç bilim insanlarına 2015 yılında para ödülü olarak 5000 USD ile birlikte bir gümüş plaket ve berat verileceği ifade edildi.

Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Recep Zan, daha önce de Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü (GEBİP) ve ‘Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Programı (BAGEP) Burs Ödülü’ almaya hak kazanmıştı.



Editör: TE Bilişim