Yeni Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Niğde Üniversitesi’nin akademik işbirliği bulunan Kazakistan'daki Üniversitelerden öğrenci ve akademisyenler Niğde Üniversitesi’ne  gelmeye başladı.

 

Üniversitemizde 1 yarıyıl eğitim görmek amacıyla Kazakistan'ın Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi'nden Niğde'ye gelen 6 öğrenci Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür'ü makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette, Kazakistan'da aldıkları eğitim ile ilgili Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür'e bilgi veren öğrenciler Niğde Üniversitesi ve Niğde ile ilgili merak ettikleri konular hakkında da sorular yönelttiler.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Görür de 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Kazakistan'dan üniversitemize gelerek 1 yarıyıl eğitim gören öğrencilerin ve staj yapan diğer öğrencilerin Niğde'den oldukça memnun ayrıldıklarını belirterek, "Umarım sizleri de üniversitemizde en iyi şekilde ağırlarız ve buradan sizlerde memnun ayrılırsınız" dedi.

 

Rektör Görür, Üniversitenin akademik işbirliği protokolleri gereğince öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeye devam ettiğini söyleyerek  Kazakistan'dan 1 Profesör ve 1 Doçentin üniversitemize geldiğini, yüksek lisans ve lisans eğitimi için öğrencilerin gelmeye devam edeceğini belirtti.

Yapılan işbirliği anlaşmalarının kâğıt üzerinde kalmadığını bir bir hayata geçirildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, “öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, araştırma kaynaklarının paylaşımı, ortak bilimsel etkinlikler düzenlenmesi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konularında gerçekleştirdiğimiz bu tür işbirliklerini artırarak devam ettireceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim