Gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, geleceğimizin inşasında eğitimin büyük rolü olduğunu belirterek, “Türkiye ve İslam dünyası yeni bir gelecek inşası arayışındadır. Dünyadaki bazı güç odakları bu gelecek inşasını istemiyor ve engellemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

 

Kısa adı NİGEDER olan Niğde Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Ahmet Taşgetiren, “Geleceğin inşasında eğitimin rolü” konulu bir konuşma yaptı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’yla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın başında bir konuşma yapan Niğde Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Muhammet Sami Alboğa, gençleri, eğitimi önemsediklerini belirterek, tamamen gönüllü üyelerden oluşan derneklerini Nisan 2011’de kurduklarını söyledi. Amaçlarının milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmış bir nesil yetiştirmek olduğunu söyleyen Alboğa, katılımcılara teşekkür etti.

 

Konferansına gelecekten önce bugünü konuşmak gerektiğini vurgulayarak başlayan Bugün Gazetesi Yazarı ve Altınoluk Dergisi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Taşgetiren, Avrupa ve Amerika’da bir insan krizi yaşandığını söyledi. İnsanların artık İslam’la buluşması gerektiğini belirten Taşgetiren, “Avrupa gittikçe yaşlanıyor ve nüfusu azalıyor. Evlilik ve aile hayatını unutan Avrupalılar gelecek telaşına düştüler. Türkiye’nin şu andaki gelişmesi dünyadaki bazı güç odaklarının zoruna gidiyor ve ideallerine ulaşması istenmiyor. Avrupa bizim gençlerimiz üzerinden hayal kuruyor, buna engel olmak bizim elimizde” diye konuştu.

 

Bir anne-babanın geleceğe en büyük yatırımının çocukları olduğunu söyleyen Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, “Çocuklarımıza verdiğimiz şey sadaka-i cariyedir. Çocuğunuza neyi verdiyseniz onu alacaksınız. Büyük insanlar, anne-babalarının projesidir. Çocuklarınız da sizin projenizdir. Her insan yarına ne gönderdiğine baksın, diyen ayete göre geleceğin inşası herkesin gündeminde olmalıdır. Gelecekteki Türkiye’yi bugünün gençleri, çocukları inşa edecektir” dedi.

 

İl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Niğdelilerin büyük ilgi gösterdiği programa Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri H. İbrahim Yaşar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Müftü Hasan Çınar, Niğde Emniyet Müdür Yrd. Köroğlu Kıraç, siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Program sonunda yazar Ahmet Taşgetiren kitaplarını imzaladı.

 

Haber ve Fotoğraflar: Defterk.com


Editör: TE Bilişim