Niğde'de 2016 yılında şimdiki gibi ekonomik durgunluk yaşanırken, Niğde esnafı ve öğrenciler o zamanın Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'den yaz okulu açması için girişimde bulunmasını istemişti. 

Ancak bu yoğun talebe zamanın rektörü Adnan Hoca kayıtsız kalmıştı. 

Aynı Niğde esnafı ve öğrenciler şimdi yeni Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar'dan yaz okulu için talepde bulundu. Bu yıl atanan Rektör Muhsin Kar  gelen bu talebi değerlendirip girişimde bulundu. 

Ömer Halisdemir Üniversitesi  Senatosu’nun 11.04.2018 tarihinde almış olduğu kararla 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle “Yaz Okulu” açılması kararlaştırıldı.

Öğrencilerin yoğun talebine kayıtsız kalamayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, sosyal medyada bir anket başlattı. Anket sonuçlarında, katılımcıların büyük çoğunluğunun Yaz Okulu’nun açılması yönünde oy kullandığının belirlenmesi üzerine konu, Üniversitemiz Senato gündemine alındı ve oy birliği ile Yaz Okulu açılması kararı verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Yaz Okulu’nun Öğrencilerimiz ve Niğdemiz için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Yaz Okulu ile ilgili duyuruların bir başlık altında toplanarak, süreç hakkında daha fazla bilgi sahibi olunması bakımından; yaz okulunda açılması istenilen derslerin belirlenmesinde ön talep süreci, kesin kayıt süreci, akademik takvim, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Yaz Okulu Yönergesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yaz Okulu Uygulama Esasları ile ilgili bilgiler ilerleyen tarihlerde www.ohu.edu.tr adresinde yayımlanacaktır.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin almış bu karar karşısında aynı gün Niğde Esnafından bir grup Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar'ı ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. 

 
Editör: TE Bilişim