Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin Bağlama kasabasında bir cami de eğitim semineri vermesine tepki gösterdi.

 

ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek ayetlerle desteklediği açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda açıkça belirtildiği gibi devlet  tüm    din, dil, mezhep ve inançlara eşit mesafededir ve eşit mesafede olmak zorundadır.  

 

 

1902 den beri Niğde merkezinde en büyük ilköğretim okulu olarak ve 1966 dan beri ATATÜRK İLKÖĞRETİM okulu   olarak  faaliyet gösteren okulumuzun  adının ve öğrencilerinin değiştirilmesi ,

 

Kurtuluş savaşında adına cepheler oluşturulmuş savaşmış zaferler kazanmış,tam bağımsızlığımızı  tüm dünyaya kabul ettiren Lozan barış antlaşmasını imzalattıran büyük devlet ve siyaset adamı İSMET İNÖNÜ’nün  adının bir ilköğretim okulundan silinmesi , 1300 kapasitesi olan Atatürk ilköğretim okulunu 300 kapasiteli eski ticaret meslek lisesine sıkıştırmak,300 öğrencisi olan imam hatip okulunu1300 öğrenci kapasitesi olan okula aktarmak gibi eğitim alanında faaliyetlerde bulunan,daha önce görev yaptığı yerlerde soruşturma sonucu yöneticilikten alınan, Öğrencisini döven ve bu nedenle maaş kesim cezasına çarptırılan Niğde  il milli eğitim müdürü bu defa eğitimin önemini anlatmak için velilerle toplantıyı Niğde ili Bağlama Kasabası camisinde yapıyor, adını Cuma toplantıları olarak belirleyip devamının olacağını belirtiyor.

 

 

Bu konuda ilahiyat mezunlarından destek alınacagını bildiriyor…

 

Camiilerimiz Müslümanların kutsal ibadet mekanlarıdır.

 

  Cin Süresi 18.ayet: '' Hiç kuşkusuz mescidler Allah içindir.O halde o mescidlerde Allah dışında bir başkaları için çağrıda/ davette bulunmayın.''

 

  Tevbe süresi107.ayet: ''  Bir de şunlar var: ' Tutup bir mescid edinmişler, zarar vermek için, nankörlük için, inananları fırkalara bölmek için, daha önceden Allah ve resulü ile savaşmış kişilere gözetleme yeri kurmak için, 'iyilik ve güzellikten başka bir şey istemiş değiliz'' diye yeminde edeceklerdir. Allah tanıktır ki onlar kesinlikle yalancıdırlar.''

 

 

İlahiyat fakültelerinin  amacı başta İslam dini olmak üzere çeşitli dinleri bilimsel yöntemlerle inceleyerek bilimsel tutumu benimsemiş ve geniş görüşlü aydın din adamı yetiştirmek için eğitim ve bu alanda araştırma yapmaktır. 

 

İlahiyat fakültesi mezunlarının önemli bir kısmı İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri yapabilecekleri gibi diğer bir kısmında vaiz veya müftü olarak çalışabilmektedirler.

 

 

 

Eğitim öğretim kurumlarıyla ibadet merkezlerinin birbirinden ayırt edilmesi konusunda gereken hassasiyet gösterilmelidir. İyi niyetle yola çıkılmış olsa bile, bütün öğrencilerimizin aynı dinden olduğunu varsayamayız. Bu nedenle de yapılan uygulama din ve inanç hürriyetine aykırıdır. Eğitim-öğretim meselelerinin tartışılacağı mekânlar camilerimiz değil okullarımız olmalıdır.Ayrıca camideki veli toplantısına çocuklarımızın annesi babannesi ablası nasıl gelecek? Her çocuğumuzun babası yanında mı  yaşamını sürdürüyor? 

 

Güzel Niğdemizin böylesine skandal haberlerle ulusal basında anılması da bizleri çok üzmüştür. Asaleten Milli eğitim müdürlüğü yapacak koşulları taşımadığınız  halde bu makamlara geleceksiniz sonra bu makamın gücünü şahsi çıkarlarınız için kullanıp üst makamlara acaba nasıl şirin görünebilirim diye okullarımızı,öğrencilerimizi ,camilerimizi, kutsal dinimizi kullanacaksınız ve sonunda terfi etmeyi bekleyeceksiniz yazık yazık çok yazık…”


Editör: TE Bilişim