“Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Usul ve Esaslar” Eğitim-Bir-Sen tarafından yargıya taşındı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, yeni açıklanan ek ödeme oranlarının çalışanlar arasında ayrımcılığa yol açtığını belirterek; “Çalışanlara ek ödeme getiren bazı kısımlarının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve akabinde iptali talepli dava açmış bulunmaktayız” dedi.

Yürütmenin durdurulması ve duruşma istemli olarak dava açtıklarını belirten Özüdoğru, “Ek ödeme oranlarının her bir statüdeki tek bir oran yerine merkez ve taşra ayrımı yapılmak ve taşranın da kendi arasında Ankara-İstanbul-İzmir, büyükşehir belediyesi bulunan iller ve diğer iller şeklinde üçlü bir ayrım yapılması, eşit işe eşit ücret ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. Aynı işi yapan, aynı görevi ifa eden, aynı statüdeki kamu görevlilerinin kendi aralarında görev yaptıkları coğrafi alan yönünden bu türden bir ayrıma tabi tutulmaları en başta Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırıdır. Büyükşehirlerde ve taşrada mahrumiyet ve zor şartlar altında görevini sürdürmeye çalışan personelin mağduriyetine sebep verecek bu düzenlemenin, çalışanlar arasındaki iç barışı bozacağı şüphesizdir” dedi.

İl eğitim denetmenleri, şube müdürleri, şefler, memurlar ve hizmetliler gerek denk kadro ve unvanlarına gerekse kendi aralarında illere göre ayrıma tabi tutulmak gibi haksız ve yersiz bir uygulamaya maruz kaldıklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Sonuçta şefler, astlarından daha az ücret hale gelmişlerdir. Şefler yönetici konumunda olmalarına rağmen memur ile şef arasındaki kurumsal hiyerarşi bozulmuştur. Bu noktada dava konusu edilen Usul ve Esaslar söz konusu mağduriyetin giderilmesi için bir fırsat iken yeni mağduriyetlere sebebiyet vermiştir. Bu mağduriyetlerin ortadan kalması ve iyileştirme için Eğitim-Bir-Sen olarak konuyu yargıya taşıdık” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim