Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ; AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu projesi teklif çağrısında bulundu.

 

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklama ;

 

 T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı  tarafından yürütülen "AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu" projesinin üçüncü aşaması olan "AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu III" projesinin teklif çağrısı 20 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla yayınlanmıştır. Siyasi Kriterler ve Medya bileşeninden oluşan hibe programı kapsamında Türkiye ve AB üye ülkelerinde faaliyet gösteren sivil toplum ve medya kuruluşlarına hibe desteği sağlanacaktır.

 

         İlgili tüm kuruluşların program hakkında bilgi sahibi olmaları ve hibe desteğinden en etkin şekilde yararlanabilmeleri için Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından bölgesel bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir.  Niğde’nin de dahil olduğu illerin bölgesel bilgilendirme toplantısı  13 HAZİRAN 2013 tarihinde saat 13.00-17.00 arasında ADANA IBIS HOTEL’de yapılacaktır. Toplantıya katılmak isteyenler www.csdproject.net internet sitesinde yer alan katılımcı formunu toplantı tarihine kadar elektronik ortamda doldurarak bilgilendirme gününe katılım sağlayabilecektir.

        AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu III" projesinin teklif çağrısı “Siyasi Kriterler” ve “Medya” olmak üzere iki bileşenden oluşmaktadır.

        

Siyasi Kriterler Hibe Programı  (Son Başvuru Tarihi : 05 Temmuz 2013)

 

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu III Siyasi Kriterler hibe programının hedefi; AB’nin siyasi konularla ilgili politikalarının Türkiye genelinde tanınması, AB üye ülkeleri ile Türkiye’de siyasi konularla ilgili sivil toplum aktörleri arasında bağlantıların güçlendirilmesi ve karşılıklı tecrübelerin paylaşımı yoluyla katılım öncesi süreç için hazırlık fırsatı verilmesidir.

 

Programın Bütçesi ve Sağlanacak Hibe Tutarı: Toplam bütçesi 6 Milyon Avro olup Hibe Programı kapsamında belirtilen öncelikli alanlarına yönelik diyalog projelerine azami 150.000 Avro tutarında hibe desteği sağlanacaktır.

Uygun Başvuru Sahipleri:

AB üye ülkeleri veya Türkiye’de faaliyet gösteren; demokrasi, yargı, temel haklar ve özgürlükler, sosyal diyalog ve dayanışma, kültür, göç ve sığınma konularında çalışan dernek ve vakıflar.

Uygun Eş-Başvuru Sahipleri:

-Üniversiteler (yalnızca araştırma merkezleri ve düşünce kuruluşları),

-Meslek örgütleri (barolar, işveren ve işçi sendikaları dahil),

-Belediyeler ve Belediye Birlikleri,

-İl Özel İdareleri.

Programın Öncelik Alanları

1. İnsan hakları

2. Ayrımcılıkla mücadele

3. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü

 

Medya Hibe Programı  (Son Başvuru Tarihi : 12 Temmuz 2013)

AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu III Medya Hibe Programı ile medya sektöründeki aktörlerin kapasitelerinin güçlendirilmesi ve Türkiye ile AB ülkelerindeki aktörler arasında sürdürülebilir diyaloğun oluşturulması hedeflenmektedir.

Programın Bütçesi ve Sağlanacak Hibe Tutarı: Toplam bütçesi 3 Milyon Avro olup Hibe Programı kapsamında belirtilen öncelikli alanlarına yönelik diyalog projelerine azami 150.000 Avro tutarında hibe desteği sağlanacaktır.

Uygun Başvuru Sahipleri:

-Medya Kuruluşları (yerel, bölgesel, ulusal görsel-işitsel medya, yazılı medya veya internet medyası)

-Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Kuruluşları (yazılı, görsel, işitsel ve/veya elektronik medya ile ilgili hedefleri ve faaliyet alanı yönetmelikle açıkça tanımlanan tüzel kişilikler)

Programın Öncelik Alanları

1) Medya Kuruluşları için Öncelik Alanları

1. Türkiye ve AB’de karşılıklı bilgi ve anlayışın geliştirilmesi

2. İlgili AB politikaları hakkında bilgi sağlanması

3. Nitel yapımların hazırlanması ve geliştirilmesi için farkındalık yaratılması ve teknik

kapasitenin artırılması

4. Kamuoyuna açık tartışmaların teşvik edilmesi

5. Sivil toplum diyaloğunu sağlayacak sürdürülebilir ortaklıklar ve müşterek yapımlar

2) Medya Alanındaki STK’lar için Öncelik Alanları

1. Medya sektöründe iyi uygulamaların paylaşılması

2. Mesleki becerilerin iyileştirilmesi

3. STK’lar ve diğer ilgili kurumlar arasında ağ oluşturma

4. AB standartlarına ulaşılması konusunda Türk ve Avrupa toplumları hakkında bilgi sağlanması.



Editör: TE Bilişim