Niğde Bilim ve Sanat Merkezi Başarılarına AB Projeleri İle Devam Ediyor. Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nin Erasmus+ Kapsamında projeleri kabul edildi.

Niğde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), yürüttüğü projelerine Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında AB (KA2), 2 proje ekledi.

2015 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği Ana Eylemi(Key Action, KA2)başlığı altında yer alan Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Niğde BİLSEM’in iki projesi geçti.

11-15 yaş arasındaki öğrencilerin İngilizce konuşmalarını teşvik eden birinci projemizde okul ortaklarımız Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Romanya'dır. 16-20 Kasım tarihleri arasında okulumuzdan üç öğretmenin katılımıyla Çek Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek olan proje açılış toplantısı ve eğitim seminerinden sonra 2 öğretmen ve 4 öğrenci Bulgaristan'da yapılacak olan proje çalışmalarına katılacaklardır.

14-18 yaş arasındaki öğrencilerin çevreyi korumalarını teşvik eden ikinci projemizde ise okul ortaklarımız Almanya, Fransa/Reunion Adaları, İtalya, Letonya, Portekiz, Romanya ve Yunanistan’dır. 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında merkezimizden iki öğretmen ve üç öğrenci Romanya’da yapılacak olan proje çalışmalarına katılacaklardır.

Daha sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından sırasıyla ortak ülkeler ziyaret edilecektir.

Projeler ile ilgili açıklama yapan Merkez Müdürü İsa Aliç; “Avrupa Birliğinin mali desteği ile Uluslararası ölçekte projeler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl kabul edilen projelerle Merkezimiz, ilimizde 2015 yılında AB projesi kabul edilen tek okul olmuştur. Ayrıca Bilsem’ler arasında da Türkiye’de proje ortaklığı kabul edilen tek kurumuz. Bu hem Niğde’miz için hem de Merkezimiz için oldukça gurur vericidir. AB projelerinde oldukça tecrübeli hale geldik. Eğitimde kalitenin artırılması ve aynı zamanda bölgemizin gelişimine katkı için AB çalışmalarımız devam edecektir.


Yürütülecek bu çalışmalarla aynı zamanda Niğde’nin kültürel değerlerinin tanıtımına ve turizmine de katkı sağlayacağız. Çünkü Projede yer alan 11 ayrı ülkeden ziyaretçiler Niğde’ye gelecekler.

Projelerimize destek veren Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim Yaşar’a, projelerin koordinatörlüğünü yapan ve başarılı projeler kazandıran İngilizce öğretmenlerimiz Naibe Funda Dost’a ile Osman Aydoğar’a ve projede emeği geçen diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi


Editör: TE Bilişim