Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan projelerden bu yıl iki projeyi Ulusal Ajans kabul etti. İlk Proje  4-17 Mart tarihleri arasında Portekiz Braga’da Yenilenebilir Enerjinin  Avrupa Birliği Standartlarına Yükseltilmesi Staj programıydı. Yine bu yıl  Portekizden sonraki projede Almanya Mannheimde düzenlendi.

Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Harun Kısacık; AB Projerinde Niğdede öncü okul olduklarını belirterek, her sene AB Projelerine devam edeceklerini belirtti. 2017 teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Türkiye Ulusal Ajansı) Erasmus+ Mesleki Eğitim Programı kapsamında yürütülmekte olan Hareketlilik Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA1) altında yer alan Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği alanında sunulmuş olan ve 2017-1-TR01-KA102-041435 no ile desteklenen  ''Ark Kaynak Teknikleri ve Koruyucu Bakım (AKT-KOBA)'' isimli proje kapsamında katılımcı öğretmen ve öğrencilerimiz Almanya’nın Mannheim şehrinde alıcı ortakları olan Carl Bosch Schule Heidelberg, Zentrum für Arbeit und Bildung Frankenthal gemeinnützige GmbH ve IUVENTAS Betreuungseinrichtung für Modellprojekte kurumları ile bir araya geldiler” dedi.

Proje koordinatörü Ali Taş; Metal Teknolojileri Alanı Kaynakçılık Dalında öğrenimlerine devam eden 15–17 yaş grubundaki 10 öğrenici ve 6 öğreticinin Almanya/Mannheim'da faaliyet gösteren ev sahibi ortaklarımızın organizasyonunda 2 hafta süre ile 29.04.2018 ile 12.05.2018 tarihleri arasındaki eğitim/staj faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Katılımcıların proje akışıyla elde edecekleri kazanımlar sonrası, bölgelerinde endüstriyel üretim için gerekli teknik elemanların AB standartlarında yetiştirilip iş gücü piyasasına kazandırılmalarının hedeflendiğini belirtti.

Taş, “Ayrıca Avrupa genelinde, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin teşvik edilmesinin, yeterliklerin ve kazanımların tanınmasının, sertifikalandırma, şeffaflığı artırmanın ve yabancı dillerini geliştirmelerinin, bu teknolojilerin uygulanış biçiminin incelenip uygulanabilir olanların tespit edilmesi, karşılıklı bilgi ve tecrübe değişimi ile potansiyel iş gücünün, üretimin kalitesinin ve verimliliğin arttırılmasının öncelikli amaçları olduğunu söyledi. 
Bu bağlamda alıcı ortaklarla yapılan degerlendirmeler sonunda Mannheimda faaliyet gösteren SLV (Schweißtechnische Lehr- und Versuchsanstalt Mannheim GmbH) Kaynak Teknik Eğitim ve Test Enstitüsünde ''Ark Kaynak Teknikleri Ve Koruyucu Bakım” konusunda ciddi bir eğitim/staj ve uygulama sureci gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
Editör: TE Bilişim