Niğde’de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki eğitim öğretim veren anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında, 74 bin 259 öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline girdi.
Bütün okullarda karne töreni yapılırken; il töreni Fatih Anadolu Lisesi’nde Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Öğretmen ve öğrenciler, yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılı maratonundan sonra 3 ay sürecek yaz tatiline başladı.
Karne töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Niğde’de 15 Anaokulunda ve ilköğretim okullarının anasınıflarında öğrenim gören 6 bin 861, 210 ilköğretim okulunda öğrenim gören 51 bin 516, 45 lisede öğrenim gören 15 bin 882, toplam 270 okulda 74 bin 259 öğrencinin karne aldığını söyledi.
Konuşmasında öğrencilere seslenen Ziya Eser şunları söyledi: “2010-2011 Eğitim-Öğretim yılını üstün gayret ve çalışmayla tamamlayarak bugün karnelerinizi aldınız ve hak ettiğiniz yaz tatiline giriyorsunuz. Son sınıflarınız mezun oldular. Onlara da LYS’de başarılar diliyorum. Bugün aldığınız karneleriniz ile  sevinenleriniz ve üzülenleriniz olacaktır. Biz sizlerin sevincinize de üzüntünüze de ortak oluyoruz. Hiç unutmayınız ki bunlar insan olmanın doğal halleridir. Bu doğal durumları aileleriniz ile olduğu gibi paylaşınız. Başarılı olan öğrencilerimiz de, başarısız dersi olan öğrencilerimiz de bir durum değerlendirmesi yapmalıdır. Önünüzde uzun bir tatil var ve tatilinizi dinlenerek geçiriniz  Bu dinlenmenin içinde eksiklerinizi giderme planlarınız ve değerlendirmeleriniz bulunsun. Sevgili Öğrenciler ayrıca dinlendirici ve değişik kitaplar okumanız, ilgi alanınıza giren değişik çalışmalarda bulunmanız, beyninizi dinlendiren faaliyetler olacaktır.Yeni eğitim-öğretim yılında daha zinde ve dinlenmiş olarak başlamanız dileği ile sizlere yakışan bir tatil diliyor, gözlerinizden öpüyorum.”
“Çocuklarınızı bağrınıza basın”
Konuşmasında velilere de mesaj veren Milli Eğitim Müdürü Eser, velilerden çocukların sevincine de üzüntüsüne de ortak olmalarını isteyerek; “Onları bağrınıza basın, onları kucaklayın, onları sevin ve sevdiğinizi gösterin. Onlara tatil sevincini mutlaka yaşatın. Artılarını da, eksilerini de paylaşın. Onlarla çocuk olun, onlarla genç olun, onlarla konuşun, onları dinleyin ve onları anlayın. Sonra da varsa eksikliklerini telafi yollarını konuşun. Bunu yaparken öğretmenleriyle görüşün ve onların da görüşlerini alın. Unutmayanız ki eğitim hepimizin ortak işidir” şeklinde konuştu.
Konuşmasının son bölümünde ise idareci ve öğretmenlere seslenen Eser, tatile gidecekler için “trafiğe dikkat edin” çağrısında bulundu. İdareci ve öğretmenlerin yorucu bir yıl geçirdiklerini ve dinlenmeyi hak ettiklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Eser, “Sizleri de gönülden kutluyorum. Eğitim-Öğretim gibi kutsal bir görevin onuru ile bir eğitim-öğretim dönemi daha tamamladınız. Sizlere de sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçireceğiniz bir tatil diliyorum. Yolculuk yapacaklarınıza “aman trafiğe dikkat” diyorum. Yöneticilerimize de, okullarımızı 2011-2012 eğitim-öğretim dönemine hazırlama konusunda gösterecekleri çalışmalar için kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Ayrıca mesai arkadaşlarımı ve tüm eğitim çalışanlarımızı, çalışmaları ile eğitime verdikleri katkıları nedeniyle kutluyor, ekip anlayışı içinde sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hilmi Arala da, başarılı bir yılı bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, LYS’ye girecek öğrencilerine başarılar diledi.
Konuşmaların ardından tören, okul birincisine ve sınıflarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ve karnelerin dağıtılması ile sona erdi.















Editör: TE Bilişim