Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretim gören 74 bin öğrenci karnelerini alarak, iki haftalık tatile başladı.  Van’da meydana gelen depremden sonra Niğde’ye gelerek Niğde Atatürk Lisesi’nde eğitime devam eden, 46 depremzede öğrenci de karne aldı.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim öğretim veren okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında toplam 74 bin 68 öğrenci dün karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Niğde Milli Eğitim İl Müdürlüğünce yarıyıl tatilinin başlaması dolayısıyla Niğde Atatürk Lisesi’nde karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Müdür Yardımcıları İsmail Karacan, M. Ali Durak, öğretmen, öğrenciler, veliler katıldı.

 

Karne töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, 20 Eylül tarihinde başlayan 2011-2012 eğitim-öğretim yılının I. Yarıyılı bugün sona erdiğini hatırlatarak, bütün öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller diledi.

 

Konuşmasında öğrencilere seslenen Akbıyık, Dersler, sınavlar, okul içi ve okul dışı sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri ile yoğun ve hareketli bir dönemi daha geride bırakarak sömestri tatiline girdiklerini belirterek; “Bir dönem içinde yapmış olduğunuz etkinliklerin, çalışmaların, göstermiş olduğunuz performans ve sınavlardan almış olduğunuz notların bir bütün halinde göstergesi niteliğinde olan karnelerinizi almanın mutluluğunu yaşıyorsunuz.” Dedi.

 

Karnesinde kırık not olanların üzülmemesi gerektiğini vurgulayan Akbıyık, “Kırık not almanız bundan sonra iyi not alamayacağınız, başarılı olamayacağınız anlamına gelmez. Geçen zaman dilimini geri getirmek mümkün olmadığına göre başarısızlığınızın nedenlerini tespit ederek sömestri tatilinde bir yandan dinlenirken bir yandan da eksikliklerinizi ve sizi başarısızlığa sevk eden nedenlerin ortadan kaldırılması için gayret göstermeniz halinde başarıya ulaşacağınıza yürekten inanıyorum. Başarı birden fazla faktöre bağlı olarak ulaşabilen bir olgudur. Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, ulaşılabilir hedefler belirleyip planlı ve kararlı çalışma zorunluluğu vardır. Bu kurallara uymanız halinde başarı mutlaka sağlanacaktır.” Diye konuştu.

 

Konuşmasının son bölümünde velilere mesaj veren İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, karnelerin sadece öğrencilerin başarı ve başarısızlığını göstermediğini belirterek karnelerin aynı zamanda yönetici, öğretmenler ve ebeveynlerin de başarı ve başarısızlıklarını gösterdiğini ifade etti. Akbıyık, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğrencilerimizi yönetici ve öğretmenlerimizi bir kez daha başarılarından dolayı tebrik ediyor, sağlık, afiyet ve mutluluk dolu bir tatil geçirerek ikinci yarıyıla daha zinde ve hazırlıklı olarak başlamalarını temenni ediyorum.”

 

Vanlı öğrenciler de karne aldı

Van depreminden sonra Niğde Atatürk Lisesi’nde öğrenimlerine devam eden son sınıf öğrencileri de karneleri aldı. 46 depremzede öğrenciler karnelerini alırken buruk bir sevinç yaşadılar. Okul Müdürü Mustafa Altınyüzük, tüm öğrencilerinin çok değerli olduğunu ancak Van’dan gelen öğrencilerin hem yaşadıkları travmaya rağmen derslerinde başarılı olduklarını söyledi.

 

Vanlı öğrenciler adına bir konuşma yapan 12. Sınıf öğrencisi Abdulbaki Bozdoğan da, Niğde’de sıcak bir ortamda karşılandıklarını söyledi. Amaçlarının üniversiteyi kazanmak olduğunu söyleyen Abdulbaki Bozdoğan, kendilerine kucak açan, sevgiyle bakan, yardımcı olan herkese teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim