Niğde’de 292 eğitim kurumundaki 72 bin öğrenci için bugün son ders zili çalıyor ve öğrenciler yaklaşık üç ay sürecek yaz tatiline giriyor. Öğretmen ve öğrenciler için başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Öğrencilerimiz geleceğimizdir, geleceğimize sahip çıkıp yatırım yapmalıyız.” dedi.



Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 292 eğitim kurumunda 4 bin 385 öğretmen ile 72 bin 864 öğrencin tatiline girdiğini vurgulayan Ekinci, sene sonu mesajı yayımladı.
Mesajında eğitimin okul, veli, öğretmen ile birlikte üçlü bir saç ayağı üzerinde kurulduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Eğitimin sadece okuldaki dört duvarla sınırlı kalmaması gerektiğine inanıyorum. Bizler öğrencilerimizin hem annesi hem babası hem de öğretmeni olmalıyız. Bu anlamda çalışan eğitim camiamıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yeni projelerle çıtayı yükseltiyoruz

“Eğitimde kaybedilecek, feda edilecek bir çocuğumuz bile yoktur” diyerek çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Elimizdeki imkanları eğitim ve öğrencilerimiz için seferber ediyoruz. Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP), Eğitimde İyi Örnekler Çember Projesi, Niğdem Okuyor etkinliklerinden güzel sonuçlar aldık. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yeni ve farklı projelerle Niğde'nin eğitimdeki çıtasını daha da yukarılara çıkarmak istiyoruz" dedi. 

Velilere dikkat

Zayıf karnenin sorumluluğunun çocuklara yüklenmemesi gerektiğini vurgulayan Ekinci, “Zayıf bir karnenin sorumluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir çünkü çocuğun okuldaki başarısı aileden aldığı eğitimle paraleldir” şeklinde konuştu.

Kötü bir karnenin arkasında birçok neden olabileceğini belirten Ekinci, aile içinde yaşanan sorunlar, çocuğun kendine ait bir çalışma odasının olmaması, arkadaş çevresi, öğretmen-öğrenci ilişkisi, dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü ve depresyon gibi sorunların zayıf bir karnenin alt sebepleri olarak incelenebileceğini vurguladı.

“Biz her öğrencinin özel olduğuna inanıyoruz” diyen Ekinci, eğitimde her ferdin mutlaka başarılı bir yönünün bulunduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin başarılı yönü bulunarak desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Sınavlar haftası başlıyor

Okulların kapanması ile sınav haftalarının başladığını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğrencilere önemli uyarılarda bulundu. 9 Haziran Cumartesi gerçekleştirilecek olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve 16-17-23-24 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrencilere de başarılar dileyen Ekinci, öğrencilerden sınav evrakını bir gece önceden hazırlamalarını ve unutmayacakları bir yere koymalarını önerdi. Ekinci, öğrencilere, sınav günü ve önceki günlerde rahatsızlık verecek yiyecekler, müzik, televizyon ve kitap okumaktan uzak durmalarını tavsiye etti.

 

 

Editör: TE Bilişim