2018-2019 yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi ile ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri, uyum süreci kapsamında dün ilk ders zili çalarak okula başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de 17 Eylül Pazartesi düzenlenecek olan törenlerle 2018-2019 eğitim öğretim yılı start alacak. Niğde’de 72 bin 271 öğrenci ve 4 bin 854 öğretmen için 2018-2019 dönemi 17 Eylül Pazartesi günü okullarda çalacak ders ziliyle okul maratonu başlayacak.

2018 ve 2019 eğitim öğretim yılında ilk zil Pazartesi sabahı ilk dersle birlikte çalmaya başlayacak. Okullarını ve arkadaşlarını özleyen öğrencileri sevindirecek, tatil bitiyor diye üzülenleri daha fazla üzecek yeni eğitim yılı 17 Eylül’de çalacak ilk ders ziliyle birlikte başlayacak. Milyonlarca öğrenci eğitimine kaldığı yerden başlarken yeni okula yazılan öğrenciler de öğrencilik hayatlarına başlayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; “ 2018-2019 Eğitim öğretim yılının hepinize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Yeni başlayan öğrencilerimize de ikinci evlerine hoş geldiniz diyor ve onları kucaklıyorum. Sevgili öğrenciler, Eğitim öğretim anlamında dününüzün bugünden, bugününüzün yarından farklı olmalı. Her gün kendinizi geliştirmelisiniz. Hepinizi bu eğitim öğretim yılında sağlıklı sıhhatli bir yıl geçirmenizi diliyorum. İnandığınız zaman başaramayacağınız hiçbir şey yoktur.” dedi.

Gecemizle, gündüzümüzle her şeyimiz olan çocuklarımızı geleceğe hazırlama gayreti içindeyiz diyen Yaşar; “ Eğitim bu dünyada ki en önemli iştir. Bu işin paydaşları arasında herkes yer almaktadır. Eğitim öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde herkesten azami desteği bekliyoruz. Sevgili öğrenciler bizim yapacağımız her şey sizler içindir. Bizim attığımız her adım sizler içindir. Sizlere düşende elinizden geldiği kadar bunun karşılığını vermeniz gerekmektedir. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyor 2018-2019 öğretim yılınız kutluyorum.” diyerek konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim