Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajans tarafından finanse edilen ve Niğde Üniversitesi tarafından yürütülen "You Can Be Creative" isimli Gençlik Değişimleri projesi ile 7 ülkenin gençleri üniversitemizde buluştu.



Ülkemiz ile Belçika, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Slovakya’dan gençlerin katılımı ile gerçekleştirilen proje, farklı ülkelerdeki gençlerin girişimcilik kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı ve kültürlerarası diyaloga katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Her bir ülkeden 5 katılımcının yer aldığı heyet ile üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan proje ekibi 02-09 Eylül 2012 tarihleri arasında Niğde Üniversitesi’nde yapılacak olan proje faaliyetlerine katılacaklar. Bu kapsamda; projeye katılan gençlerin Eylül ayı içerisinde de girişimcilik üzerine üniversitemizde eğitim almaları planlanıyor.



Projede özellikle dezavantajlı gençlere, yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak girişimcilikle ilgili yaklaşımlar tanıtılacak ve proje kapsamında yaratıcılık üzerine atölye çalışmaları, kültürlerarası
öğrenme oyunları, kültür geceleri, yerel ziyaretler, geziler ve çeşitli aktiviteler de düzenlenecek.

“You Can Be Creative" isimli Gençlik Değişimleri projesinin koordinatörlüğünü Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Murat Özel yürütüyor.



Editör: TE Bilişim