Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacak açıklamasının ardından verilen bu sözün tutulup tutulmayacağı merak konusuyken, 40 bin atama kadrosunun 10 bininin din dersleri için kullanılacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 300 bin atamanayan öğretmen varken, 40 bin öğretmen ataması yapacağını açıklamasının ardından verilen bu sayının 10 binin din öğretmeni için kullanacağı ortaya çıktı.

İki yeni din dersi geldi

4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin ardından “Hazreti Peygamberin Hayatı” ve “Kur'an-ı Kerim” derslerini müfredata ekleyen AKP’nin, Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarında bu iki dersi ve zorunlu din dersi eğitimini temel alarak ciddi bir atama yapacağı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eklenen dersleri, ilahiyat mezunları ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine teslim edeceği belirtilirken, Star gazetesinin haberine göre, Bakanlık bu derslere girecek branş öğretmenlerinin atamaları için 4 yıllık hedefini de belirledi.

10 bin din öğretmeni ihtiyacı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk etapta 10 bin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenine ihtiyacı var. Ancak Bakanlık verilerine göre şu an piyasada ilahiyat ve din kültürü öğretmenliğinden mezun olan 5 bin öğretmen hazır bulunuyor. Bakanlık Ağustos'ta yapacağı atamalarda bu açığın büyük bir kısmını kapatmayı planlıyor.

Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi haklı mı?
Dün soL’da gündeme getirdiğimiz Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin açıklamaları ile MEB’in yapacağı öğretmen atamaları birlikte düşünüldüğünde üniversitenin vaatlerinin pek de gerçek dışı olmadığı ortaya çıkıyor.

Hatırlanacağı üzere Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine iş garantisi sunarken, bununla yetinmeyip, burs vermeyi, Suudi Arabistan’a göndermeyi ve harç parasını ödemeyi vaat etmişti.

300 bin atanamayan öğretmen var ama…

Bu arada Star gazetesi tarafından verilen habere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen açığı listesi ve sıralaması şöyle:

"19 bin 730 rehber öğretmeni, 13 bin 122 okulöncesi öğretmeni, 10 bin 966 beden eğitimi öğretmeni, 8 882 din kültürü öğretmeni, ve 8 bin 465 İngilizce öğretmeni."

Listede Sınıf öğretmenliği, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri yer almazken, Türkiye’de 300 bin atanamayan öğretmenin ağırlığı ise bu alanlarda bulunuyor.






Editör: TE Bilişim