İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümü 23 Nisan Havacılar Ortaokulu tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı.



23 Nisan Havacılar Ortaokulu Fetih Günü programını Kırşehir Belediyesinin mehteran takımının gösterileri ve fetih marşları ile coşku ile kutladı.

Mehteran Takımı gündüz Kültür Merkezi önünden Valiliğe kadar yürüyüş yaptı ve Valilik önünde öğrencilerin ve halkın büyük katılımı ile mini bir konser verdi.

Akşam Kültür Merkezinde düzenlenen Fetih Günü programına İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Ak Parti il başkanı Ahmet Özmen, Şube Müdürleri, Okul Müdürü Ramazan Koyuncu, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

İl Kültür Merkezinde yapılan kutlama programında açılış konuşmalarının ardından okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo, şiir ve monolog büyük bir ilgi ile izlendi. Programın son kısmında Kırşehir ilinden gelen Kırşehir Belediyesi Mehteran Takımı kültür merkezinde bulunanlara mehter takımının ne olduğu ve nasıl başladığını, mehter takımında yer alan müzik aletlerinin ne anlama geldiği konularında bilgilendirdi. Bilgilendirmelerin ardından salondakilere eşsiz bir mehter gösterisi yaptılar. Fetih marşı çalındığında ise izleyicilerin coşkusu salona sığmadı. 


Editör: TE Bilişim