Eğitim 2023 Derneği’nin 2023’e doğru Niğde değerlendirmesi Bahar Tv’de konuşulacak.

 

Türkiye genelinde yoğun proje ve etkinlikleri ile eğitim ve kültür alanında katkılarda bulunan Eğitim 2023 Derneği Genel Merkezi son altı aydır gündemine aldığı “2023’te Niğde” temalı değerlendirmelerini 02.08.2013 Cuma günü ulusal yayın yapan Bahar Tv ekranlarında saat 16:30’da bir kez daha gündeme taşıyacak.

         Niğde’nin 2023’teki hedeflerine atıfta bulunacak olan Eğitim 2023 Derneği genel merkez yöneticisi Gazi Karabulut şu değerlendirmelerde bulundu:

         “Bahar Tv’nin son dönemde ilimiz ile ilgili yayınları ilgi çekmektedir. Böyle bir konuda bizleri davet ederek Niğde ile ilgili genel merkezimizin değerlendirmelerini almaları da ayrıca bizleri memnun etmiştir.

 “Bireyde bilgi toplumda sevgi” şuuru ile mazi ati köprüsünü inşa etme idealine sahip olan Eğitim 2023 Derneğinin bir genel merkez yöneticisi olarak, yaşadığımız ilin ufkunu geniş tutmasını sağlamaya çalışmak gerekiyor.  Ve yaşanılabilir bir Niğde’ye, çağının şartlarını okuyup, insanının maddi ve manevi huzura ulaşmış bir Niğdeli anlayışına ulaşmasına vesile olacak projeler üretmek gerektiğini düşünüyorum.

Bu, aslında “Yaşatma İdeali” olarak özetlenebilecek bir tutumdur.

Üstelik ülkemizin her yerinde resmi, gayri resmi, siyasi ve sivil toplum yaklaşımları açısından bir 2023 söylemi dillendirildiği de aşikardır.

O zaman Niğde’mizin de “2023’te Niğde”  anlayışı doğrultusunda projeler geliştirmesi gerekmektedir.

Bu, öyle bir çalışma olmalıdır ki; bütün kamu kuruluşları, Üniversitemiz, sivil toplum örgütleri paydaşlık yapmalıdır. “2023’te Niğde” başlıklı proje; çalıştaylarla, panellerle, bu panellerin kitaplaştırılmasıyla, yarışmalar, afişler, basın yolu ve bilgilendirme toplantıları ile hem kurumlarımıza hem de kamu oyuna mal edilmelidir.”

 

          

Editör: TE Bilişim