Okul aile işbirliğinin sağlanması açısından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Köy kasaba demeden Niğde’nin en ücra köylerinde dahi veli ziyareti yapan öğretmenler, bu yıl içerisinde yaklaşık 1300 veliyi evlerinde ziyaret etti.

Konu ile ilgili görüşlerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ,“Okul aile işbirliğinin sağlanması açısından öğretmenlerimizin ev ziyaretlerinin önemli olduğunu düşünüyoruz.
Ev ziyaretlerinin, öğretmenlerin öğrenciyi aile ortamında tanıma, ailenin, ekonomik, sosyal ve kültürel özelliklerini tanımasına, Velilerimizin, okula ve öğretmene güvenin artmasına, okula olan bağın güçlenmesine, okula karşı sorumluk duygusunun artmasına, okul sorunlarının çözümüne katkısına, öğrencilerin ise okula olan ilgisine, öğrenci başarısında artışa, öğrencinin sorumluluk duygusunu geliştirmede artışa olumlu etkileri olduğunu görülmektedir. Bu gerçeklikler ışığında Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yıl boyunca devam edeceğimiz aile ziyaretlerimizden çok yönlü faydalar bekliyor ve bu faydaların öğrencilerimizin başarılarına yansımalarını görmeyi bekliyoruz.


Bu ziyaretlerde emeği geçen öğretmen ve idareci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim