Niğde’de 2018-2019 eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kongre merkezinde yapıldı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kongre merkezinde yapılan toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek, okulların çocuklarla muhteşem buluşması öncesi bir araya geldiklerini belirterek, "Çok fazla eleştirel yaklaşıp, kendi kendimizi hırpalamayalım, yaptıklarımızı küçük görmeyelim, bizim devasa bir devlet geleneğimiz, devasa bir eğitim geleneğimiz, başarılı gelenekleri olan bir Milli Eğitim Bakanlığımız, devasa bir Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde bir öğretmen kadromuz, zekasıyla her biri birer cevher, harikulade çocuklarımız ve hala rüyalarımıza giren, gördüğümüz zaman ellerinden öptüğümüz, sevdiğimiz, saydığımız öğretmenlerimiz var bu camianın içerisinde. Bununla kıvanç duymalıyız. Yalnız ve yalnız eğitim yılı başladığında, ilk ders giriş zili çaldığında, Türkiye'nin en ücra köşesinden, en büyük şehrindeki okuluna kadar derslerin başlıyor olması, öğretmenlerin sınıflarında tahtalarının başında çocuklarıyla buluşuyor olması bile muhteşem devasa hakkı verilmesi gereken bir organizasyon başarısıdır" dedi.
Eğitim konusunda herkese görev düştüğünü ifade edip, okulların aydınlık kaynağı olduğuna, birer sorun kaynağı olmadığına dikkat çeken Vali Şimşek şöyle devam etti: "Okullarımızı, öğretmenlerimizi çocuklarımızı sevdiğimiz kadar seversek, okul çevresinde daha duyarlı oluruz. Aksine davrananlar son derece istisnai az sayıda insanlardır. Onları da yola getirmek, kontrol altında tutmak, okullarımızı gerçek manada birer güvenlik odağı haline getirmek de bizim ortak görevimiz. Bunu yapacağız. Bu toplantının 3 ana sebebi var. Kutlanması gereken, bizi sevindiren o buluşmayı o güzelliği hatırladığımız zaman yüreklerimize su serpen, o anın mutluluğunu hatırlayıp paylaşmak. Konunun önemi hususundaki farkındalığımızı ve duyarlılığımızı bir kez daha vurgulayıp, kendi kendimize ve kamuoyuna hatırlatmak. Bu bizim işimiz, biz varız, farkındayız, iyi yapıyoruz, daha iyisini yapacağız, hep birlikte. Her birimizin annelerin, babaların, okul aile birliği başkanlarının, muhtarların, polis amcaların, jandarma abilerin, belediye görevlilerinin, öğretmenler, okul müdürlerine kadar, bu işte sorumluluğu ve payı var. Bu işi ortaklaşa hep birlikte yapacağız" diye konuştu.
Toplantıya Vali Yılmaz Şimşek,  yanı sıra Vali Yardımcıları Adnan Türkdamar, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma komutanı Garip Gümüş, kurum müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve muhtarlar katıldı.
 
Editör: TE Bilişim