Niğde'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Niğde Şehidine Yürüyor’ etkinliği kapsamında 2 bin 500 öğrenci, kahraman şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti. 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri haftası kapsamında ‘Niğde Şehidine Yürüyor’ etkinliği düzenlendi. 66 otobüsle Niğde’den gelen öğrenciler, Çukurkuyu Kasabası girişinde otobüslerden inerek, Türk bayrakları ve taşıdıkları pankartlarla kasaba mezarlığına kadar kortej eşliğinde yürüdü. Şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında düzenlenen programda Niğde’den koşarak Çukurkuyu kasabasına gelen Spor Lisesi öğrencileri, yanlarında getirdikleri Türk Bayrağını, Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’e takdim etti. Baba Halisdemir, öğrencilere teşekkür etti. Bir öğrenci tarafından okunan '30 Kuş' şiiri, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşında Nene Hatun, Maraşlı Sütçü İmam, İzmir’i işgal eden düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar, bugün 15 Temmuz’da da karşımıza Niğde’nin toprağının ve bizlerin bağrından çıkan Ömer Halisdemir’i çıkarmıştır. Şehidimiz, 15 Temmuz gecesi ülkemizi işgal etmek için başlatılan darbe girişiminde generale ölüme gidercesine ilk kurşunu sıkarak şehadet şerbetini içmiştir. Biz de bugün onunun huzurunda tüm öğrencilerimizi buraya getirerek kahramanlığın ve kahramanca şehitliğin ne olduğunu öğrencilerimize göstermek için şehidimizin huzurunda 2 bin 500 öğrencimizle, 30 hatim ile hadisi şerifler okuyarak dua etmeye geldik" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Yasin-i Şerif okundu, ardından da edilen hatim duasından sonra program sona erdi. 

 
Editör: TE Bilişim