Niğde Üniversitesi ve Kil Bilimleri Türk Milli Komitesi işbirliğiyle hazırlanan "15. Ulusal Kil Sempozyumu" Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Kil Bilimleri Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Asuman Günal, üniversitemiz personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Kil Bilimleri Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Asuman Günal yaptı. Kil Bilimleri Türk Milli Komitesi'nin amaçları ve işlevi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Günal, sempozyumları destekleyen kuruluşlara teşekkür ederek yaptıkları ulusal ve uluslararası çalışmaları anlattı.

Sempozyum Başkanlığını yapan Niğde Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener ise konuşmasında 20. kuruluş yılını kutlayan Niğde Üniversitesi’nin  1983 yılından beri yapılan ve artık kurumsallaşan Kil sempozyumlarının 15. sine ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Özellikle sanayi uygulamalarında disiplinler arası çalışmalarıyla çok geniş bir platforma sahip olan kil çalışmaları, günümüzde özellikle nano teknolojilerle giderek artan bir ilgiye mazhar olmakta. Bu nedenle üniversitelerimizde kil konusunda bilgi alış verişinin etkinleştirilmesi amacı ile düzenlenen bu sempozyumda jeolojiden madenciliğe, ziraattan inşaat ve çevreye kadar uzanan geniş araştırmaların ön sonucu ve sonuçları yer almaktadır" dedi.

Açılış töreninde son konuşmayı Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür yaptı. Konuşmasına asker ve polislerimizin şehit olmasına neden olan hain terör saldırılarını şiddet ve nefretle kınadığını belirterek başlayan Rektör Görür, "Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize Allahtan acil şifalar diliyorum. Ailelerine de Allahtan sabırlar diliyorum. Bu şehitlerden bir tanesi de yine Niğde den. Niğde çok sık şehit vermeye başladı. Onların ailelerine de ayrıca Allahtan sabır diliyorum" dedi.

Kil Bilimleri Sempozyumu'nun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Görür, "bu  kadar önemli bir konuda birçok disiplini ilgilendiren  alanda bilgilerin ortaya konması ve bu bilgilerin paylaşılması bakımından bu sempozyumun oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Son derece başarılı bir sempozyum olmasını diliyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'ün konuşmasıyla sona eren açılış töreninden sonra 15. Ulusal Kil Sempozyumu, çağrılı konuşmacıların sunumlarıyla devam etti. Niğde Üniversitesi  ve Kil Bilimleri Türk Milli Komitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "15. Ulusal Kil Sempozyumu", 22 Eylül 2012 Cumartesi günü sona erecek.


Editör: TE Bilişim