Niğde sağlık İl Müdürlüğü 112 Başhekimliği tarafından sağlık personellerine yönelik Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği Modül Eğitimleri verildi.

Niğde Acil sağlık Hizmetleri müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime İl sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun Yardımcı, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Filiz Eroğlu  ve sağlık çalışanları katıldı.

Uzmanlar tarafından kursiyerlere Acil müdahalelerde Kardiyopulmoner  Resüsitasyon, Entübasyon ve Larengeal Maske , Airway kullanarak hastada havayolu açma ve sürdürme gibi  Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği sağlama konusunda 112 personelinin bilgi ve becerileri geliştirmek amacıyla verilen eğitim, il ve ilçe Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görevli personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Eğitim öncesi bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu,‘112 Acil Sağlık Hizmetlerinin ülkemiz genelinde daha etkin, hızlı ve kaliteli bir şekilde sunumu için ilimizde Sağlık Bakanlığımız talimatları doğrultusunda personelimize yönelik hizmet içi eğitimlere büyük bir titizlikle devam edilmektedir 25.28 Haziran tarihlerinde yapılan eğitimde görev olan eğitmenler ve kursiyerler teşekkür ederek başarıların devamını dilerim” dedi.

Eğitim sonrasında  başarılı olan kursiyerlere sertifikaları İl sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun  Yardımcı  ve 112 acil sağlık hizmetleri başhekimi tarafından verildi.

 
Editör: TE Bilişim