Niğde Üniversitesi’nin  düzenlediği “1. Kariyer ve Ar-Ge Proje Pazarı Günleri” Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen açılış töreni ile başladı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu, 5 eserden oluşan mini bir konser verdi. Ardından açılış konuşmalarına geçildi.

 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu yaptığı konuşmada iş dünyasının ihtiyaç duyduğu eğitimli çalışan eksikliğinin karşılanmasında üniversitelerin rolünün büyük olduğunu özellikle değişimin, gelişimin ve rekabetin her alanda kendini gösterdiği günümüzde, iş dünyasında görev alacak donanımlı, özgüven sahibi, üretken ve hedef odaklı çalışanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise yaptığı konuşmada ülke olarak çok çalışmamız gerektiğini belirterek işbirliklerinin önemine değindi. Özellikle üniversite-sanayi, üniversite-kamu işbirliklerinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Rektör Görür, “Ülkenin ortaya koyduğu hedeflere yönelik çalışmaları mutlaka çok ileriye taşıyacak faaliyetler yapmamız gerekiyor” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından DOĞUŞ Otomotiv CEO’su ve Genel Müdürü Berk Çağdaş’ın konuşmacı olduğu konferansa geçildi. Kişisel kariyerinden örnekler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çağdaş, başarılı bir kariyer elde etmek için muhakkak bir farklılık ortaya koyarak sıradanlıktan uzaklaşmak gerektiğini söyledi.

 

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Berk Çağdaş’a üniversitemiz anı tabağı takdim etti.

 

Üniversitedeki  tüm bölümlerde Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde açılan stantlarda yaptıkları projeler, fiziksel olanaklar ve iş alanları ile ilgili katılımcılara bilgiler verdiler. 


 

Editör: TE Bilişim